• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

omiVista in beeld

 

omiVista in Wooncentrum Savant Alphonsus in Helmond

In Woonzorgcentrum Savant Alphonsus in Helmond is de omiVista een groot succes. Speciaal voor dit centrum hebben wij de projectie ingericht met foto’s van het Helmond van vroeger. In het filmpje ziet u heel mooi hoe bij deze oude beelden hele verhalen loskomen. De mogelijkheid om persoonlijke activiteiten te maken is uniek voor de omiVista en kan vooral voor dementerende ouderen bijzonder waardevol zijn.

omiVista in Huize Thomas

Huize Thomas, Kinderdagcentrum voor kinderen met een verstandelijk of meervoudige beperking, kreeg in 2020 twee weken onze omiVista op proef. Hiervan maakten zij een prachtig filmpje.

Noah Wall, ambassadeur van omiVista

Noah Wall is geboren met een open ruggetje. Zijn hersenen functioneren maar voor 2% en hij is verlamd vanaf de borst. Noah heeft experts van over de hele wereld versteld doen staan van de fysieke en mentale vooruitgang die hij de afgelopen jaren heeft geboekt.

Leerlingen van Onderwijscentrum Het Roessingh leven zich uit met de omiVista.

Op het podium van de school heeft rdgKompagne een tweetal interactieve projecties geïnstalleerd, een omiVista en een omiBeam. Deze systemen projecteren beelden op de vloer en wanden van het podium. Leerlingen kunnen allerlei audiovisuele effecten oproepen door te bewegen op de vloer of door lichtbundels te onderbreken. Zo kunnen de leerlingen door te lopen, schoppen, rijden, rollen, zwaaien, of welke beweging dan ook, educatieve spelletjes spelen, maar ook virtueel voetballen, drummen en nog veel meer. Het podium verandert hierdoor in een sensorische leeromgeving die bovendien uitnodigt tot bewegen, wat zeker niet voor alle leerlingen vanzelfsprekend is.

omiVista bij Dementie

omiVista: een overzicht van de mogelijkheden en effecten

 

 

Bekijk nog meer video’s van de omiVista