• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

Rasters op maat

Afdekrasters kunnen nuttig zijn voor mensen met een beperkte coördinatie of motorische problemen.

Lees meer over dit type hulpmiddel: Rasters

  • Omschrijving

In de eigen werkplaats van rdgKompagne is een groep professionals werkzaam die zich bezighoudt met het adviseren, ontwikkelen, aanpassen en produceren van individuele aanpassingen die nodig zijn om hulpmiddelen voor mensen met een handicap goed bedienbaar te maken. Dit kunnen aanpassingen zijn aan het hulpmiddel zelf, of aan bijv. de rolstoel, het bed of de werkplek. Aanpassingen worden specifiek voor de individuele gebruiker ontwikkeld.

Rasters

Afdekrasters kunnen nuttig zijn voor mensen met een beperkte coördinatie of motorische problemen. Door een afdekraster op een hulpmiddel te bevestigen, komen de toetsen verzonken te liggen. De gebruiker kan dan de hand op het raster laten rusten en de juiste toets kiezen, zonder daarbij ongewenste toetsen in te drukken. rdgKompagne maakt rasters voor communicatiehulpmiddelen en toetsenborden.

Statische communicatiehulpmiddelen zijn vaak standaard voorzien van een afdekraster. Voor de dynamische hulpmiddelen is dat niet mogelijk, omdat gebruikers werken met een persoonlijke schermindeling. Door onze afdeling Adaptatie kunnen voor alle dynamische communicatiehulpmiddelen met aanraakscherm afdekrasters op maat gemaakt worden.

Ook voor toetsenborden kunnen rasters op maat worden gemaakt. Een goed voorbeeld van een individuele aanpassing is een raster voor het Brailletoetsenbord. Omdat het toetsenbord voor deze gebruiker teveel afleidende toetsen had, zijn de belangrijkste Brailletoetsen verhoogd waardoor ze boven het raster uitsteken, de overige toetsen worden door de plaat afgedekt.

Afhankelijk van het apparaat worden onze rasters vervaardigd van RVS of plexiglas. De gaten hebben afgeronde hoeken. Indien gewenst wordt de plaat afneembaar gemaakt, met een stevige bevestiging zodat schuiven wordt voorkomen.

Neem voor meer informatie over Rasters op maat of een adviesgesprek contact met ons op.