• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

Armen en statieven op maat

Met behulp van een armen of statief op maat kan een hulpmiddel in precies de juiste positie geplaatst worden.

Lees meer over dit type hulpmiddel: Armen en statieven

  • Omschrijving

In de eigen werkplaats van rdgKompagne is een groep professionals werkzaam die zich bezighoudt met het adviseren, ontwikkelen, aanpassen en produceren van individuele aanpassingen die nodig zijn om hulpmiddelen voor mensen met een handicap goed bedienbaar te maken. Dit kunnen aanpassingen zijn aan het hulpmiddel zelf, of aan bijv. de rolstoel, het bed of de werkplek. Aanpassingen worden specifiek voor de individuele gebruiker ontwikkeld.

Statieven

Met behulp van een statief kunnen hulpmiddelen op de juiste hoogte bij het bed of bij een sta-opstoel geplaatst worden. Statieven kunnen verschillen in verrijdbaarheid, zwaarte (belangrijk voor de zwaardere hulpmiddelen) en eventuele extra plateaus.

Bevestigingsarmen

Bevestigingsarmen kunnen gebruikt worden voor de montage van bijvoorbeeld schakelaars of omgevingsbedieningen. De armen kunnen gemonteerd worden aan de bedrand, tafelrand of stoelleuning. Door middel van een klem kunnen ze gemakkelijk verplaatsbaar worden gemaakt. Bevestigingsarmen zijn goed positioneerbaar, dankzij een flexibele zwanenhals of meerdere draaipunten. Zo nodig ontwikkelt rdgKompagne montageplaten of behuizingen op maat om het hulpmiddel op een goede manier aan de arm of standaard te kunnen bevestigen.

Neem voor meer informatie over Armen statieven op maat of een adviesgesprek contact met ons op.