• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

DIGIwand: onverwoestbare interactieve wand

  • Kan niet kapot, kan niemand bezeren
  • Speciaal ontwikkeld voor onbegrepen cliënten
  • Geeft rust, overzicht, regie en ontspanning
  • Reageert als een aanraakscherm
  • Uitgebreide mogelijkheden voor applicaties op maat
  • In een zeer robuuste kooi in of aan het plafond

 

Neem contact met ons op

Vraag een offerte aan       

DIGIwand

Groots onverwoestbaar aanraakscherm

DIGIwand is een interactieve projectie waarbij de muur reageert als een groot onverwoestbaar aanraakscherm. De wand is speciaal ontwikkeld voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag en/of problemen in de prikkelverwerking, in combinatie met een verstandelijke beperking (MVG/EVB+). Op een prominente centrale plek in huis geven de pictoplanner, video’s, spelletjes en belevingsapps van DIGIwand rust en overzicht.

“Digiwand breng rust, waardoor er meer ruimte voor eigen regie ontstaat.”

Helemaal op maat

DIGIwand is standaard voorzien van zeven eenvoudige apps, voor pictoplanning, huiselijke sferen, muziekbeleving, interactief snoezelen, een geheugenspel, fotowand en video’s. Deze apps vullen we speciaal voor de cliënt met persoonlijke beelden en geluiden, die we ook up-to-date houden. Zo wordt de wand nooit saai en voorspelbaar. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om  volledig nieuwe apps en content aan het systeem te laten toevoegen. Op deze manier maken we het systeem helemaal passend bij de cliënt en zijn of haar individuele hulpvraag.

LACCS

DIGIwand kan een essentiële bijdrage leveren aan de vijf kerngebieden van het LACCSprogramma: Lichamelijk welzijn, Alertheid, Contact, Communicatie en Stimulerende tijdsbesteding. De interactieve wand is bedoeld voor dagelijks gebruik, dus niet alleen als  activiteit. DIGIwand stimuleert de communicatie tussen cliënt, begeleider en het thuisfront en spoort cliënten van alle niveaus aan om mee te doen. En wanneer de beamer uit staat, is er weer gewoon een kale wand.

Zo werkt het

DIGIwand bestaat uit een projector, sensor en minicomputer met DIGIwand-software. Alle kwetsbare apparatuur is veilig weggewerkt in een robuuste metalen bekisting, die speciaal voor de doelgroep is ontworpen. Deze ‘kooi’ wordt stevig in of aan het plafond bevestigd, vlakbij de wand waarop u wilt projecteren. Daarnaast wordt boven de projectie een sensor bevestigd, die elke aanraking op de wand registreert. U zet de DIGIwand aan met een bedieningspaneel. De wand wordt dan verlicht en het hoofdmenu met app-iconen verschijnt. Dankzij de sensor geeft DIGIwand de ervaring van een wandgroot aanraakscherm en kunnen u en uw cliënten volledig intuïtief apps opstarten door de iconen aan te raken. De apps zijn zo opgebouwd dat verdwalen onmogelijk is en met het terug-icoon komt u altijd weer terug in het hoofdmenu.

“Dankzij de DIGIwand heeft hij een stukje zelfstandigheid en heel veel plezier teruggekregen in zijn dagelijks leven.”

 

DIGIwand iconen

 

Voor meer informatie of een demonstratie, neem contact op met Team UP.

Neem contact met ons op

Vraag een offerte aan       

DIGIwand in beeld