• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

omiBeam: magische gekleurde lichtbundels

omiBeam is een systeem met gekleurde lichtbundels die geluiden en beelden produceren wanneer ze worden onderbroken. Voor een interactie met het systeem hoef je alleen maar een deel van je lichaam door een van de zichtbare lichtbundels te bewegen. Zelfs de kleinste beweging wordt beloond met een verandering van het beeld en het geluid. Dit maakt de omiBeam geschikt voor kinderen en volwassenen met uiteenlopende niveaus en handicaps, tot de meest ernstige meervoudige beperkingen. Het systeem stimuleert bewegingen en stelt gebruikers in staat in een veilige omgeving nieuwe concepten te leren kennen.

 

Neem contact met ons op

Vraag een offerte aan       

omiBeam

De omiBeam is geschikt voor interactief snoezelen, maar ook voor educatieve of therapeutische doeleinden, zowel zelfstandig als groepsgewijs. Het systeem stimuleert bewegingen en stelt gebruikers in staat in een veilige omgeving nieuwe concepten te leren kennen. De omiBeam past ook goed binnen het leercurveconcept: het kan een bijdrage leveren aan de communicatieontwikkeling van mensen met een zeer laag ontwikkelingsniveau. Doordat met elke beweging direct een audiovisuele reactie wordt uitgelokt, krijgen deze personen de unieke mogelijkheid een interactie te hebben met hun omgeving. Wanneer zij zich bewust worden van de eigen invloed op de omgeving, kunnen met behulp van verschillende activiteiten verdere basiscommunicatievaardigheden getraind worden, zoals actie-reactie, keuzes maken en samenspelen. Op hoger niveau kan spelenderwijs gewerkt worden aan ruimtelijk bewustzijn, visuele concentratie, timing en probleemoplossen.

omiBeam wordt geleverd met een uitgebreid en gevarieerd spellenpakket, bestaande uit meer dan 50 voorgeprogrammeerde thematische activiteiten in zes categorieën, te weten interactieve muziek, educatief, onze wereld, themaverkenning, speeltijd, sensorisch en ontspannend. Het is bovendien mogelijk de spellen te personaliseren met eigen geluiden en afbeeldingen. U kunt dan voor elke lichtbundel zelf de bijbehorende acties bepalen. Een actie kan aanblijven zolang de bundel onderbroken blijft, of in gang gezet worden bij een eerste onderbreking en pas stoppen bij de tweede. De software maakt het ook mogelijk voortgang bij te houden.

Voor het detecteren van de onderbreking, wordt gebruik gemaakt van reflectie. Onderbreken van de lichtbundels kan met behulp van de bijgeleverde reflecterende staafjes of wanten. Daarnaast wordt een set reflecterende pads meegeleverd, die op de vloer in de lichtbundels geplakt kunnen worden. Daarmee is het gebruik van een staafje of want niet meer nodig; de lichtbundels kunnen dan met elk lichaamsdeel onderbroken worden.

omiBeam bestaat uit 4 of 8 lichtprojectoren die aan het plafond gemonteerd worden. De lichtbundels schijnen op de vloer, maar er kan ook bijvoorbeeld een tafel of rolstoelblad onder geplaatst worden. De beelden worden op een of meer muren geprojecteerd. Installeer omiBeam bijvoorbeeld in een snoezelruimte, algemene ruimte of klaslokaal. omiBeam is zeer eenvoudig te bedienen: druk eenvoudig op de aanknop en het systeem doet de rest.

 

Combineren

De verschillende omi projectiesystemen kunnen met elkaar gecombineerd worden om een complete interactieve ervaring te bewerkstelligen. Alle systemen kunnen dan middels één bedieningspaneel (omiPad) bediend worden. Dat kan apart, maar ook gelijktijdig, waarbij alle systemen hetzelfde thema volgen (bijvoorbeeld muziek of natuur).

 

Voor meer informatie of een demonstratie, neem contact op met Team UP.

Neem contact met ons op

Vraag een offerte aan