• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

omiVista in de revalidatie

In de (kinder)revalidatie leveren verschillende disciplines een bijdrage aan het herstel of de ontwikkeling van cliënten. De omiVista wordt daar al succesvol ingezet door professionals als logopedisten, ergotherapeuten en fysiotherapeuten. Maar ook therapeutische peutergroepen maken dankbaar gebruik van de fascinerende techniek van ons projectiesysteem. De omiVista voegt een extra dimensie toe aan het revalidatie- en leerproces en vormt een welkome afwisseling op de reguliere therapie of groepsactiviteiten. De verrijdbare versie van de omiVista kan bovendien gemakkelijk gedeeld worden tussen verschillende therapie- en groepsruimtes.

Neem contact met ons op

Vraag een offerte aan       

omiVista

Verschillende doelstellingen

Door de veelzijdigheid van de materialen en de grote flexibiliteit van de omiVista, kan deze voor verschillende doelstellingen worden ingezet. Zo kunt u als fysio- of ergotherapeut beweging stimuleren: cliënten moeten vegen, springen, stappen of rollen om een reactie in de projectie te veroorzaken. U kunt activiteiten doen waarbij gemikt moet worden met een bal of pittenzakje of laat cliënten balanceren waarbij de projectie juist zo min mogelijk verstoord mag worden. U kiest zelf het niveau en de uitdaging die het beste bij uw cliënten past. De omiVista is zeer gevoelig en reageert direct, ook op een minimale beweging. Dus ook cliënten met een zeer beperkte bewegingsvrijheid kunnen de projectie laten reageren.

Logopedisten gebruiken de heldere afbeeldingen van de omiVista om met kinderen op een speelse manier te werken aan het uitbreiden van de woordenschat, de taalontwikkeling te stimuleren en te oefenen met communicatieve voorwaarden zoals beurtgedrag en imitatie. Het aansprekende materiaal bevordert de onderlinge interactie en kinderen kunnen concepten zoals actie-reactie en beurtnemen vanuit beweging ervaren.

Door de grote afmetingen van het projectieveld kan een peutergroep lekker samen aan de slag: leer samen te werken, naar elkaar te luisteren of stimuleer de kinderen om zelf initiatief te nemen. Maak gebruik van accessoires zoals ballen, kussens, pittenzakjes of knuffels om het spelen met de omiVista tot een feestje te maken en laat de kinderen spelenderwijs stappen zetten in hun ontwikkeling!

De meerwaarde van eigen materiaal

Naast de grote hoeveelheid standaardactiviteiten, kunt u in de plusversie van de omiVista ook gebruik maken van eigen materialen zoals foto’s van familieleden, afbeeldingen van internet of eigen muziek. Soms geeft u cliënten hiermee dat extra zetje om toch in beweging te komen of aan een activiteit deel te nemen. Gebruik voor de afwisseling ook eens afbeeldingen die passen in de tijd van het jaar: Sinterklaas, Kerst, zomer of herfst, alles is mogelijk. Door te variëren met afbeeldingen, geluid en thema’s kunt u cliënten steeds opnieuw motiveren nét een beetje verder te reiken, nóg een stapje te zetten of tóch op te staan uit die stoel.

Iedere cliënt zijn eigen niveau

De mobiele omiVista Mobii is elektrisch in hoogte verstelbaar. Hierdoor kunt u de grootte van het projectieveld aanpassen en zowel op de vloer als op tafel projecteren. Peuters of cliënten die enigszins mobiel zijn, vinden het heerlijk om op de vloer te bewegen. Maar soms is het gewoon fijner om activiteiten aan tafel te doen, bijvoorbeeld bij cliënten met een beperkte mobiliteit. Er kan zelfs op het eigen rolstoelwerkblad geprojecteerd worden. Ook bij de vaste omiVista Install kunt u variëren tussen activiteiten op de grond, aan tafel of op het eigen rolstoelblad. U schuift eenvoudig een tafel onder de projectie óf u laat de cliënt er met de rolstoel onder rijden.

In de plusversies is het mogelijk aspecten als reactietijden, snelheden en aantallen aan te passen aan de individuele doelstellingen. Wilt u een cliënt meer tijd geven of een grotere kans op succes? Dan verlaagt u de snelheid van de objecten of maakt ze een beetje groter. Heeft een cliënt extra stimulans nodig om te blijven bewegen: laat objecten dan sneller verdwijnen zodat ze opnieuw op zoek moeten gaan. Doordat u kunt variëren met de instellingen, kunt u de activiteiten eenvoudig en flexibel aan laten sluiten bij elk niveau!

 

Voor meer informatie of een demonstratie, neem contact op met Team UP.

Neem contact met ons op

Vraag een offerte aan