Over ons

rdgKompagne is de grootste leverancier in Nederland op het gebied van communicatiehulpmiddelen (of spraakcomputers), aangepaste bedieningen en omgevingsbediening voor mensen met een handicap.

rdgKompagne

  • adviseert bij de selectie van communicatiehulpmiddelen, computeraanpassingen en omgevingsbesturing voor mensen met een handicap
  • levert communicatiehulpmiddelen, aangepaste computers en omgevingsbesturingen door heel Nederland
  • past hulpmiddelen aan voor een optimale integratie in de leefomgeving van de gebruiker
  • verzorgt zichtzendingen van hulpmiddelen en aanpassingen
  • begeleidt instellingen bij de invoering van communicatietechnologie ten behoeve van mensen met handicaps. De betrokkenheid loopt uiteen van planontwikkeling tot implementatie
  • schoolt uw medewerkers indien nodig
  • werkt samen met alle ziektekostenverzekeraars en zorgkantoren in Nederland, met gemeentes en met het UWV
  • neemt deel aan Nederlandse en internationale onderzoeken en projecten voor de ontwikkeling van nieuwe hulpmiddelen
  • maakt deel uit van ARKOM, een samenwerkingsverband met partners uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, met als doel het verbeteren en verbreden van kennis en ervaring op het gebied van ondersteunde communicatie vanuit internationaal perspectief

Meer over onze werkwijze en dienstverlening leest u hier.

Meer over onze expertise leest u hier.

 

Organisatie

De adviesgroep van rdgKompagne bestaat uit 14 regioadviseurs, die adviseren op locatie in heel Nederland. De adviseurs werken vanuit drie regioteams, gesitueerd in het oosten, westen en zuiden van het land. Naast adviseurs bestaat elk regioteam uit servicemedewerkers buitendienst en een medewerker binnendienst.

Onze hoofdvestiging staat in Enschede. Behalve het regioteam Oost bevinden zich hier de afdelingen werktuigbouw (WTB), elektro, logistiek, reparaties, helpdesk en administratie. Voor het realiseren van technische adaptaties hebben wij in Enschede een goed uitgeruste werkplaats.

 

Bedrijfsfilm

ISO 9001 certificering

Sinds 2009 is rdgKompagne in het bezit van het ISO-9001 certificaat betreffende het gehanteerde kwaliteitssysteem en de toepassing ervan.

Deze certificering, NEN-EN-ISO 9001:2008, en per 2018 NEN-EN-ISO 9001:2015, geldt voor het gebied adviseren, aanpassen en leveren van communicatiehulpmiddelen, computeraanpassingen en omgevingsbedieningen voor mensen met een handicap, alsmede het verlenen van nazorg hieraan.

Dit betekent voor de relaties en klanten van rdgKompagne dat de vastgelegde werkwijze garant staat voor een gedegen procesvoering en maximaal bijdraagt aan een structurele en continue procesverbetering.