Over ons

rdgKompagne is de grootste leverancier in Nederland op het gebied van communicatiehulpmiddelen (of spraakcomputers), aangepaste bedieningen en omgevingsbediening voor mensen met een handicap.

rdgKompagne

  • adviseert bij de selectie van communicatiehulpmiddelen, computeraanpassingen en omgevingsbesturing voor mensen met een handicap
  • levert communicatiehulpmiddelen, aangepaste computers en omgevingsbesturingen door heel Nederland
  • past hulpmiddelen aan voor een optimale integratie in de leefomgeving van de gebruiker
  • werkt samen met alle ziektekostenverzekeraars en zorgkantoren in Nederland, met gemeentes en met het UWV
  • werkt samen met gespecialiseerde instellingen zoals de Centra voor Thuisbeademing
  • begeleidt instellingen bij de invoering van communicatietechnologie ten behoeve van mensen met handicaps; de betrokkenheid loopt uiteen van planontwikkeling tot implementatie
  • schoolt therapeuten en begeleiders indien nodig
  • neemt deel aan Nederlandse en internationale onderzoeken en projecten voor de ontwikkeling van nieuwe hulpmiddelen
  • maakt deel uit van Lacoh, de Nederlandse branchevereniging van leveranciers van hulpmiddelen voor communicatie, armondersteuning en omgevingsbediening
  • maakt deel uit van ARKOM, een samenwerkingsverband met partners uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, met als doel het verbeteren en verbreden van kennis en ervaring op het gebied van ondersteunde communicatie vanuit internationaal perspectief

Meer over onze werkwijze en dienstverlening leest u hier.

Meer over onze expertise leest u hier.

 

Organisatie

De adviesgroep van rdgKompagne bestaat uit regioadviseurs, die adviseren op locatie in heel Nederland. De adviseurs werken vanuit drie regioteams, gesitueerd in het oosten, westen en zuiden van het land. Naast adviseurs bestaat elk regioteam uit servicemedewerkers buitendienst en een medewerker binnendienst.

Onze hoofdvestiging staat in Enschede. Behalve het regioteam Oost bevinden zich hier de afdelingen werktuigbouw (WTB), elektro, logistiek, reparaties, helpdesk en administratie. Voor het realiseren van technische adaptaties hebben wij in Enschede een goed uitgeruste werkplaats.

 

Onze dienstverlening in beeld


ISO 9001 certificering

Sinds 2009 is rdgKompagne in het bezit van het ISO-9001 certificaat betreffende het gehanteerde kwaliteitssysteem en de toepassing ervan.

Deze certificering, NEN-EN-ISO 9001:2008, en per 2018 NEN-EN-ISO 9001:2015, geldt voor het gebied adviseren, aanpassen en leveren van communicatiehulpmiddelen, computeraanpassingen en omgevingsbedieningen voor mensen met een handicap, alsmede het verlenen van nazorg hieraan.

Dit betekent voor de relaties en klanten van rdgKompagne dat de vastgelegde werkwijze garant staat voor een gedegen procesvoering en maximaal bijdraagt aan een structurele en continue procesverbetering.

 

Samenwerkingen

Sinds de oprichting in 2002 maakt rdgKompagne deel uit van ARKOM, een samenwerkingsverband met partners uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. ARKOM heeft als doel het verbeteren en verbreden van kennis en ervaring op het gebied van ondersteunde communicatie vanuit internationaal perspectief.

Sinds de oprichting in 2021 is rdgKompagne aangesloten bij DATEurope, een Europese brancheorganisatie voor digitale ondersteunende technologie (of Digital Assistive Technology). DATEurope vertegenwoordigt de DAT-industrie met zijn ontwikkelaars, producenten, distributeurs en serviceverleners in heel Europa. De missie is deze gespecialiseerde industrie te verenigen, voor meer invloed op wetgeving, bewustwording, duurzaamheid, groei en commercie. De visie van DATEurope is toegang tot digitale ondersteunende technologie voor iedereen beschikbaar te maken.

Daarnaast staat rdgKompagne aan de basis van Lacoh, de Nederlandse branchevereniging van bedrijven die zich bezighouden met de productie en levering van hulpmiddelen voor armondersteuning, ondersteunde communicatie en omgevingsbediening.

En sinds 2017 werkt rdgKompagne samen met NVLF, de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie.

 

          


Verhalen van onze cliënten

In 2018 vierden wij ons 25-jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan hebben wij een Glossy gemaakt, vol persoonlijke verhalen van onze cliënten. De Glossy hebben we dat jaar uitgedeeld op de Supportbeurs. Heeft u hem gemist? Dan kunt u de Glossy hieronder digitaal bekijken (klik op het voorbeeld voor weergave in volledig scherm).