• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

Interactief snoezelen

Waar traditioneel snoezelen vaak een passieve bezigheid is, zoeken we bij Interactief Snoezelen altijd naar mogelijkheden om de cliënt zélf actief invloed te laten uitoefenen op de activiteit. Dit stimuleert en activeert de motorische, cognitieve, emotionele, sociale en communicatieve vaardigheden van de cliënt. Interactief Snoezelen biedt cliënten de mogelijkheid zich te ontwikkelen, vergroot het gevoel van zelfstandigheid, zorgt voor rust en ontspanning en brengt vooral veel plezier!

Bent u benieuwd wat deze materialen voor úw cliënten kunnen betekenen? Kijk eens rond op deze website of neem contact op met Team UP over de mogelijkheden voor uw instelling, via ons contactformulier of telefoonnummer 088 0310 390.

Wilt u zelf kennis maken met de bijzondere mogelijkheden van onze interactieve materialen? Kom dan eens naar een van onze inspiratiedagen!

 

Neem contact met ons op

 

SHX Interactief snoezelen

Onze materialen

rdgKompagne heeft een reeks unieke interactieve materialen, die het voor vrijwel iedereen mogelijk maken een interactie te hebben met de omgeving. Dat kan al met minimale bewegingen van welk lichaamsdeel dan ook, zelfs met alleen de ogen. De afgelopen jaren zijn onze materialen al op veel instellingen met succes in gebruik genomen. Niet alleen bieden ze een zinvolle dagbesteding, maar bovenal zien wij cliënten spelenderwijs een ontwikkeling doormaken die ouders, therapeuten en begeleiders voorheen niet voor mogelijk hadden gehouden. rdgKompagne heeft een apart adviesteam, Team UP, dat gespecialiseerd is in interactief snoezelen.

SHX Snoezelruimtes

Snoezelen heeft als doel de zintuigen van gebruikers te stimuleren en te activeren maar is in de praktijk nog vaak een passieve bezigheid. Cliënten ondergaan het snoezelen in plaats van dat zij zélf een actieve bijdrage leveren. Het SHX systeem combineert interactieve elementen met traditionele snoezelmaterialen zoals de bubbelbuis en lichtslierten. Deze combinatie stimuleert interactie tussen gebruikers, begeleiders en hun omgeving. En interactie, hoe minimaal ook, creëert de juiste voorwaarden voor ontwikkeling, educatie en therapie. Hoe? Daar leest u alles over via de knop hieronder.

Lees alles over SHX Snoezelruimtes
SHX Interactief snoezelen

omiVista

Met de magische activiteiten van omiVista kunnen mensen met een beperking spelen, leren, herinneringen ophalen en samen plezier maken. omiVista is een projectiesysteem dat levendige, herkenbare beelden projecteert op de vloer of tafel. Als je eroverheen beweegt, gaan de beelden bewegen: ze schieten weg, spatten uit elkaar, of veranderen in een compleet nieuwe voorstelling. Zet de omiVista in op een manier die het beste bij úw cliënten past en gebruik het voor het stimuleren van beweging, het bevorderen van de taalontwikkeling, het activeren van het geheugen, of voor interactief snoezelen. omiVista kan het allemaal!

Lees alles over omiVista
omiVista

Kojo

Voor kinderen en volwassenen met ernstige meervoudige beperkingen is het niet gemakkelijk om zinvolle activiteiten te vinden voor dagbesteding en therapie. De mogelijkheden zijn beperkt en vaak passief van aard, waardoor cliënten achterblijven in hun cognitieve, emotionele, sociale en communicatieve ontwikkeling.

Als expert op het gebied van oogbesturing ontdekte rdgKompagne dat ook mensen met ernstige meervoudige beperkingen vaak verrassend goed met oogbesturing kunnen omgaan, zelfs al op zeer jonge leeftijd. Met geduld, expertise en een breed scala aan software, weten we onverwacht vaak via oogbesturing de wereld te openen voor deze gebruikers, jong én oud. Zo kunnen deze cliënten eindelijk laten zien dat zij meer in hun mars hebben dan vaak wordt vermoed, en een ontwikkeling doormaken die ouders, therapeuten en begeleiders voorheen niet voor mogelijk hadden gehouden.

Lees alles over Kojo
Kojo

DIGIwand

DIGIwand is een interactieve projectie waarbij de muur reageert als een groot onverwoestbaar aanraakscherm. De wand is speciaal ontwikkeld voor mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag en/of problemen in de prikkelverwerking, in combinatie met een verstandelijke beperking (MVG/EVB+). Op een prominente centrale plek in huis geven de pictoplanner, video’s, spelletjes en belevingsapps van DIGIwand rust en overzicht.

Lees alles over DIGIwand
DIGIwand

Acticomm

Acticomm is een speciaal ontwikkeld computersysteem voor mensen bij wie ‘normaal computeren’ niet lukt, zoals kinderen/volwassenen met een ernstig meervoudige beperking. De Acticomm heeft een aanraakscherm, is verwerkt in een veilig meubel, en voorzien van speciale software. Deze unieke software neemt de gebruiker bij de hand en vereenvoudigt het computeren aanzienlijk. Dit maakt Acticomm ook uitermate geschikt voor dementerende ouderen.

Acticomm biedt veel activiteiten in één hulpmiddel: voor luisteren en kijken, bewegen, activeren, herkennen of herinneren, spelen en leren. Acticomm geeft zelfregie, vergroot de belevingswereld, en brengt plezier!

Lees alles over Acticomm
Acticomm