• Communicatie
 • Bediening
 • Zelfstandig leven
 • Ontwikkeling, spel en therapie
 • Adaptatietechniek

Acticomm Evo: een unieke computer

Acticomm Evo is, net als zijn voorloper Acticomm, een speciaal ontwikkeld computersysteem voor mensen bij wie ‘normaal computeren’ niet lukt, zoals kinderen en volwassenen met een ernstig meervoudige beperking. Acticomm Evo heeft een aanraakscherm, is verwerkt in een veilig meubel, en voorzien van speciale software. Deze unieke software neemt de gebruiker bij de hand en vereenvoudigt het computeren aanzienlijk. Dit maakt Acticomm Evo ook uitermate geschikt voor dementerende ouderen.

 

Neem contact met ons op

Vraag een offerte aan       

Acticomm

Acticomm bestaat uit een fluisterstil computersysteem dat wordt bediend met een solide touchscreen en is geïntegreerd in een robuust meubel. Het geheel kan dus tegen een stootje en is spatwaterdicht. Het veilige en duurzame meubel voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en is bovendien verrijdbaar en in hoogte verstelbaar waardoor het toegankelijk is voor elk type rolstoel.

Acticomm biedt veel activiteiten in één hulpmiddel: voor luisteren en kijken, bewegen, activeren, herkennen of herinneren, spelen en leren. Acticomm geeft zelfregie, vergroot de belevingswereld, en brengt plezier!

Gebruikers kunnen zelf aangeven wat voor activiteit ze willen doen. Zelf kiezen of ze naar muziek willen luisteren of een filmpje willen kijken of met picto’s aangeven wat ze willen eten of drinken. Terwijl een gewone computer vaak te ingewikkeld is voor mensen met een ernstig meervoudige beperking of dementie, kunnen ze met de Acticomm Evo wél zelf keuzes maken zonder uw hulp! Als ouder of begeleider kunt u rustig even iets anders doen.

Dit innovatieve product maakt het mogelijk om de kwaliteit van leven van de gebruiker te verbeteren. Zelf keuzes kunnen maken geeft immers een gevoel van eigenwaarde en zelfstandigheid. En voor wie is dat nou niet belangrijk?

Oogbesturing

Met een speciale beugel maakt u de Acticomm Evo ook geschikt voor oogbesturing. Met de beugel bevestigt u een PCEye oogbesturingsmodule eenvoudig en stevig onder het scherm van de Acticomm. Zo kunnen nóg meer van uw cliënten zelf met de Acticomm spelen. In de speciaal voor Acticomm ontwikkelde nieuwe software Active is de ondersteuning van oogbesturing volledig geïntegreerd. De knoppen zijn met oogbesturing te bedienen, zodat de gebruiker zelf activiteiten kan starten.

Van Acticomm naar Acticomm Evo

Klinkt de naam Acticomm u bekend in de oren, maar is de toevoeging ‘Evo’ nieuw voor u? Dat kan kloppen! In 2021 vierde de vertrouwde Acticomm zijn 17e verjaardag en kreeg deze betrouwbare, robuuste computerreus een ware opfrisbeurt. Na uitgebreid gebruikersonderzoek is de traditionele Acticomm op een aantal punten verbeterd én omgedoopt in Acticomm Evo! Oud en vertrouwd maar wel in een nieuw jasje! De vernieuwingen voor u op een rijtje:

Acticomm

1.  Herontwerp van het meubel, met o.a.

 • een nieuwe monitorarm waarmee u het aanraakscherm gemakkelijker verstelt
 • verbeterde gewichtsverdeling, waarmee de Acticomm Evo nog beter bestand is tegen duwen en trekken
 • handvatten, transportstand en verbeterde plaatsing van de wielen, waardoor het meubel makkelijker naar andere ruimtes rijdt
 • alle hardware verborgen achter een klep aan de achterzijde
 • makkelijkere montage van een module voor oogbesturing

2.  Uitbreiding van de Active software, met o.a.

 • Een vereenvoudigde en veilige internetbrowser
 • Een functie voor het afspelen van dvd’s
 • Een importfunctie met compressie voor het afspelen van (grote) filmbestanden
 • Een functie om medialijsten af te spelen met één knop

3.  Een update van de hardware, met krachtige ingebouwde mini-pc

Kortom: de betrouwbaarheid van de welbekende Acticomm in een evolutionair nieuw jasje, dàt is Acticomm Evo!

 

Voor meer informatie of een demonstratie, neem contact op met Team UP.

Neem contact met ons op

Vraag een offerte aan       

Acticomm in Beeld