• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

omiVista voor EMB

Afwisselende en aansprekende activiteiten vinden voor mensen met een ernstige meervoudige beperking kan een uitdaging zijn. Materialen moeten het liefst tegen een stootje kunnen, waterafstotend zijn en de aandacht trekken. De omiVista voldoet aan al deze eisen en meer. Kleurrijke, heldere beelden worden geprojecteerd op de vloer of tafel, in combinatie met herkenbare geluiden en vrolijke muziek. Uw cliënten kunnen veilig met de projecties spelen, ontdekken, leren en ontspannen in hun eigen vertrouwde omgeving, zonder het apparaat zelf te hoeven bedienen. Kies voor een flexibele verrijdbare versie of een installatieversie die veilig weggewerkt wordt in het plafond. En aandacht trekken onze projecties zeer zeker!

omiVista tent

Neem contact met ons op

Vraag een offerte aan       

Interactief snoezelen

Snoezelen was tot voor kort nog vooral een passieve activiteit, maar rdgKompagne probeert cliënten liever te stimuleren tot een interactieve bijdrage. Er is immers niets waardevoller dan zélf invloed uit kunnen oefenen op je omgeving. Zélf die mooie geluidjes nog een keer laten klinken, zélf die mooie afbeelding nog een keer tevoorschijn toveren of zélf dat leuke plaatje nog een stukje verder duwen. Ook een minimale beweging veroorzaakt al een reactie in de projectie. Dit zorgt niet alleen voor een beter begrip van oorzaak en gevolg, maar ook mensen met zeer beperkte bewegingsmogelijkheden kunnen toch een positieve ervaring opdoen.

Laagdrempelig

De meeste activiteiten in de omiVista hebben geen vast begin of eind en er hoeven geen doelen bereikt te worden. U start eenvoudig met een applicatie en kijkt welke reactie de cliënt laat zien. Soms gaan mensen bewegen, soms kunnen ze hun aandacht voor langere tijd ergens op richten, soms wordt er gelachen of komt er een interactie of samenwerking op gang. Er zijn applicaties met een ontspannend of kalmerend effect waardoor gebruikers tot rust komen. Ook kan er gespeeld worden met muziek en geluiden. Door de aantrekkelijke activiteiten kunnen cliënten zelfs plezier beleven aan motorische activiteiten zoals springen, dansen of balanceren. Laat u verrassen door de mogelijkheden van uw cliënten!

Geschikt voor ieder niveau

De omiVista bevat veel standaardmateriaal dat geschikt is voor uiteenlopende niveaus. In de plusversie kunt u de activiteiten bovendien individueel aanpassen. Zijn er meer prikkels nodig om iemand te activeren? Dan verhoogt u simpelweg het aantal objecten of de snelheid. Heeft iemand wat meer verwerkingstijd nodig? Dan kunt u de reactietijden vertragen of zelfs even ‘bevriezen’ zodat de gebruiker even rustig kan kijken. U kunt bovendien eigen activiteiten maken met foto’s, afbeeldingen en muziek van de cliënten zelf!

Voor een extra dimensie adviseren wij het gebruik van accessoires: rol naar elkaar over met een bal, maak gebruik van sensorische materialen zoals kwasten of veren, of gooi met een pittenzakje op doelen. Geef uw creativiteit de ruimte en de mogelijkheden zijn eindeloos!

Vloer- en tafelprojectie in één

Doordat de omiVista in hoogte verstelbaar is, kan deze zowel op de vloer als op tafel projecteren. Heerlijk spelen en ontdekken, zittend, liggend of rollend op de grond. Projecteer bij de cliënt op schoot met behulp van een wit laken, of op het eigen rolstoelwerkblad voor een nog persoonlijkere ervaring. Of beleef plezier met elkaar zittend aan een grote tafel. De omiVista kan het allemaal met één en hetzelfde apparaat!

 

Voor meer informatie of een demonstratie, neem contact op met Team UP.

Neem contact met ons op

Vraag een offerte aan       

omiVista in Huize Thomas

Huize Thomas, Kinderdagcentrum voor kinderen met een verstandelijk of meervoudige beperking, kreeg in 2020 twee weken onze omiVista op proef. Hiervan maakten zij een prachtig filmpje.