• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

Milo & Lana in Mind Express

10-04-2024

Kende u Milo & Lana al? Deze bijzondere prentenboeken van Stichting Milo zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen met communicatief meervoudige beperkingen, om interactief en ondersteund voor te lezen. “Dat betekent dat het kind op geheel eigen manier een actieve rol krijgt bij het voorlezen. Bij interactief voorlezen gaan ouder en kind vooraf aan het verhaal aan de slag met gezamenlijke activiteiten die aansluiten bij de interesses, mogelijkheden, ervaring- en belevingswereld van het kind. De activiteiten sluiten aan bij de inhoud van het prentenboek. Op die manier zal het voorlezen het kind helpen om begrippen en betekenis vanuit een gedeelde beleving en vertelling te koppelen aan de eerder ervaren situaties.”

Voor iedereen toegankelijk

Vier van de Milo & Lana prentenboeken zijn nu ook digitaal beschikbaar voor Mind Express, zodat kinderen ze nu ook op hun communicatiehulpmiddel kunnen lezen.

Binnen Mind Express zijn de verhalen op verschillende manieren te bekijken en te beluisteren: met plaatjes of animaties, en met natuurlijke of synthetische spraak. Daarnaast kan je met behulp van symbolen vertellen over wat je ziet en wat er gebeurt. De verhalen zijn ook aan te passen met eigen foto’s en video’s. Zo leren kinderen vanuit hun eigen ervaring en leren ze nieuwe woorden door herbeleving en herhaling.

Mind Express maakt de boeken geschikt voor elke aangepaste bediening, zoals oogbesturing, scanning, aanraakscherm of joystick. Daarmee worden de interactieve boeken écht voor iedereen toegankelijk.

Demo

Via de Mind Express website kunt u gratis een 30-dagen demo downloaden. Na deze periode is een licentie nodig. Neem voor een licentie contact met ons op.

 

“Voorlezen is leuk, niet alleen in de kinderopvang, de peuterspeelzaal, het kinderdagcentrum of op school, maar ook thuis. Voorlezen stimuleert de groei van de woordenschat en de taalontwikkeling van kinderen.”