• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

SHX Interactief snoezelen voor Thuis

Ook in de thuissituatie kunnen mensen met uiteenlopende problematiek nu profiteren van de positieve effecten van SHX interactief snoezelen. Kinderen met autisme komen even tot rust op de eigen kamer, om daarna weer makkelijker mee te draaien in de prikkelrijke omgeving van de rest van het gezin. Ouderen met dementie die steeds langer thuis moeten blijven wonen, kunnen hun geheugen stimuleren met herkenbare foto’s en muziek. En mensen met EMB kunnen zelfstandig snoezelen in hun eigen, vertrouwde kamer en zo hun verdere ontwikkeling stimuleren. SHX maakt het allemaal mogelijk door de flexibele samenstelling van dit unieke systeem!

Neem contact met ons opVraag een offerte aan       

SHX voor thuis

Spelen met licht…Luminea!

Luminea is een unieke serie snoezellampen die reageren op plaatjes en activiteiten in de speciale Luminea app. Via deze app kan uw zoon of dochter spelen met licht en kleur, eenvoudig en kleinschalig in de vertrouwde omgeving. U kiest een lichtelement uit de Luminea-serie, zoals een bubbelbuis, lichtslierten of een ledlamp. Vervolgens download u de bijbehorende app op uw eigen (Android)tablet en snoezelen maar!

De app wordt geïnstalleerd met een aantal kant-en-klare activiteiten. Gebruikers kunnen zelf de kleur van de lampen bepalen en deze aanpassen aan hun stemming om tot rust te komen of zichzelf juist te activeren. Maar de app bevat ook meer doelgerichte activiteiten waarbij gebruikers leren tellen, kennismaken met kleuren, hun woordenschat uitbreiden, leren keuzes te maken of oefenen met oorzaak en gevolg.

Naast de standaardactiviteiten kunt u ook eenvoudig uw eigen afbeeldingen gebruiken: kies een foto uit uw eigen bibliotheek of een afbeelding van internet of maak een foto met de camera van uw tablet. In de Luminea-app geeft u vervolgens aan hoe de lichtelementen moeten reageren en kunt u de gebruiker op verschillende manier stimuleren en activeren met herkenbare en vertrouwde beelden.

Ook het Lumineahoekje is heel geschikt voor thuis. Dit complete pakket bevat een lichtsliert en een bubbelbuis die geïntegreerd worden in een zacht voetstuk waarop uw zoon of dochter kan zitten of liggen. Het Lumineahoekje biedt een complete sensorische ervaring en stimuleert de zintuigen met magische lichtactiviteiten in de vertrouwde omgeving. Kijk voor meer informatie bij Lumineahoekje.

Snoezelruimte in het klein…MyRoom!

U kunt ook kiezen voor MyRoom, een vereenvoudigde versie van het complete SHX systeem. MyRoom bestaat uit een compacte centrale computer waarop u naast licht, ook andere zintuigprikkelende elementen aan kunt sluiten zoals een sterrenprojector, een vibrerend kussen of een monitor voor het afspelen van de activiteiten. Ook kunt u reguliere elektrische apparatuur aansluiten, zoals een ventilator of een eenvoudige lamp. Zo tovert u de eigen kamer eenvoudig om tot een interactieve snoezelruimte!

Met MyRoom kunt u kiezen uit verschillende robuuste bedieningsvormen zoals grote knoppen, een zachte reuzendobbelsteen of oogbesturing. Dit maakt het systeem ook geschikt voor mensen met zeer ernstige beperkingen.

MyRoom beschikt net als het complete SHX systeem over gebruiksvriendelijke software waarin u kunt kiezen uit een groot aanbod van kant-en-klare activiteiten. Maar u kunt uiteraard ook uw eigen activiteiten maken met herkenbare foto’s van familieleden, plekken waar de gebruiker graag komt of de favoriete muziek.

Met Luminea en MyRoom is interactief snoezelen nu voor iedereen binnen handbereik!

Geluid beleven met het hele lijf!

Met de bluetooth uitvoering van de vibro-akoestische kit van SHX beleeft uw kind, partner of ouder muziek en geluiden met het hele lijf! Deze set is standalone in een kleine setting te gebruiken en wordt via bluetooth eenvoudig verbonden met uw Android tablet. De set zet vervolgens alle geluiden en muziek die u op de tablet afspeelt om in een vibro-akoestisch signaal waardoor de gebruiker het geluid niet alleen kan horen, maar ook via vibraties kan ervaren. Naast de vibro-akoestisch kit heeft u alleen een trilelement uit de SHX-serie nodig, zoals de vormbare zitzak of het kussen.

Varieer met de favoriete muziek van de gebruiker en laat hem of haar het ritme en de intensiteit met het hele lijf beleven. Plaats bijvoorbeeld het kussen achter de rug, op schoot of laat het hen vasthouden en stel de vibraties af op de gewenste ervaring. Door het kiezen van rustige of meer energieke muziek zorgt u voor ontspanning of juist voor activering. Via de vibraties laat u hen ook concepten ervaren als hard, zacht, snel en langzaam.

Heeft u ook een Luminea-lichtelement, of zelfs een Lumineahoekje? Combineer deze dan met de vibro-akoestische kit voor een echt interactieve totaalbeleving van licht en geluid! De gebruiker kan zelf via de app of controller de kleuren en trillingen synchroon laten dansen op het ritme van de muziek.

Interactief snoezelen op z’n best, gewoon in de vertrouwde omgeving thuis!

 

Voor meer informatie of een demonstratie, neem contact op met Team UP.

Neem contact met ons opVraag een offerte aan