dyslexiehulpmiddelen

SprintPlus blog

rdgKompagne stopt met SprintPlus

Via deze weg willen wij u informeren dat rdgKompagne stopt met de verkoop van SprintPlus. Wij denken dat SprintPlus beter op zijn plek is bij een leverancier die zich volledig richt op het onderwijs. Samen met producent Jabbla hebben we in Brightskills die partij gevonden…

Lees meer

SprintPlus.online snelstarter

Om zo goed mogelijk gebruik te kunnen maken van voorleessoftware is het belangrijk dat je weet hoe het programma werkt: welke functies en mogelijkheden zijn er, wat betekenen alle knoppen en hoe kan mij dit helpen bij het lezen, spellen en studeren?
Om je hierbij op weg te helpen en je snel wegwijs te maken in SprintPlus, hebben we een handige snelstarter voor je gemaakt…

Lees meer

Literatuurstudie effectiviteit van technische hulpmiddelen

In opdracht van Dyslexie Centraal en NKD is er een literatuurstudie uitgevoerd naar de effectiviteit van technische hulpmiddelen bij dyslexie. In deze studie wordt de effectiviteit en bruikbaarheid en implementatie van technische hulpmiddelen voor leerlingen met lees- en/of spellingproblemen beschreven…

Lees meer

Werken aan studievaardigheden en leesstrategieën met SprintPlus

Ook als je technische leesvaardigheid of kennis van de taal voldoende is, is het toch nog mogelijk dat je tot onvoldoende leesbegrip komt. Het gebruik van leesstrategieën speelt hierin een rol. Het is daarom belangrijk om te werken aan je studievaardigheden en leesstrategieën. Binnen SprintPlus vind je een aantal functies die je hierbij kunnen ondersteunen…

Lees meer

Werken aan woordenschat en leesbegrip met SprintPlus

Eerder hebben we al de ondersteuningsmogelijkheden bij het technisch lezen besproken. Nu gaat het bij het lezen niet alleen om het technisch lezen, maar ook om het leesbegrip. Compenserende software zoals SprintPlus bevat verschillende functionaliteiten die je hierbij kunnen ondersteunen.

Lees meer

Leesondersteuning in SprintPlus

In SprintPlus kun je al je teksten laten voorlezen. Het kan in verschillende leerfases van het lezen ingezet worden. Het kan ondersteunen bij het aanvankelijk lezen als ook bij het meer gevorderd en tempolezen.

Lees meer

Dyslexiesoftware bij het eindexamen

Leerlingen met een dyslexieverklaring mogen, naast tijdsverlenging, ook gebruikmaken van verklanking (voorlezen) bij het eindexamen. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van tekst-naar-spraaksoftware zoals SprintPlus. Digitale tekst wordt dan omgezet in computerspraak. SprintPlus voldoet aan de eisen van het Examenbesluit.

Lees meer

Update onlineversie SprintPlus

De onlineversie van SprintPlus heeft een update gehad en maakt het mogelijk om je Google Drive of OneDrive aan de onlineversie van SprintPlus te koppelen.

Lees meer

Compenserende software inzetten bij onderwijs op afstand

Nu de maatregelen zijn aangescherpt zal er weer onderwijs op afstand gegeven moeten worden. Het thuiswerken is voor veel leerlingen een uitdaging, zeker wanneer er ook nog sprake is van leer-, lees- en/of spellingproblemen. We geven je graag een aantal tips mee zodat je SprintPlus effectief in kunt zetten bij het thuiswerken.

Lees meer

SprintPlus Snelstarter

Om je op weg te helpen met SprintPlus hebben we een handige snelstarter voor je gemaakt. Hierop vind je in een oogopslag alle functies en mogelijkheden van SprintPlus zodat je snel aan de slag kunt.

Lees meer

Klaar voor het nieuwe schooljaar?

Het nieuwe schooljaar is begonnen! Het vorige schooljaar kan je op z’n minst pittig noemen en dat beloof wat voor wat komen gaat. Kunnen we ons op één of andere manier voorbereiden? Hoe zorgen we voor een vlotte start?

Lees meer

WebSprinter nu beschikbaar

Flexibele lees- en schrijfondersteuning bij thuiswerk of -onderwijs: de populaire Sprinter-knop van SprintPlus is nu ook onderdeel van de webapp.

Lees meer

Compenserende hulpmiddelen voor lezen en schrijven

Wanneer het lezen en/of schrijven niet zo vlot verloopt als zou moeten, zul je tegen verschillende hindernissen aanlopen. Het gebruik van compenserende hulpmiddelen kan deze tekortkomingen overbruggen en van positieve invloed zijn op je zelfvertrouwen en autonomie.

Lees meer

Terug-naar-school actie

Gebruik SprintPlus gratis tot eind 2019 en ervaar zelf de gebruiksvriendelijkste alles-in-één ondersteuning voor lezen en spellen.

Lees meer