dyslexiehulpmiddelen

Nieuws over SprintPlus

Dyslexiesoftware bij het eindexamen

Leerlingen met een dyslexieverklaring mogen, naast tijdsverlenging, ook gebruikmaken van verklanking (voorlezen) bij het eindexamen. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van tekst-naar-spraaksoftware zoals SprintPlus. Digitale tekst wordt dan omgezet in computerspraak. SprintPlus voldoet aan de eisen van het Examenbesluit.

Lees meer

Update onlineversie SprintPlus

De onlineversie van SprintPlus heeft een update gehad en maakt het mogelijk om je Google Drive of OneDrive aan de onlineversie van SprintPlus te koppelen.

Lees meer

Compenserende software inzetten bij onderwijs op afstand

Nu de maatregelen zijn aangescherpt zal er weer onderwijs op afstand gegeven moeten worden. Het thuiswerken is voor veel leerlingen een uitdaging, zeker wanneer er ook nog sprake is van leer-, lees- en/of spellingproblemen. We geven je graag een aantal tips mee zodat je SprintPlus effectief in kunt zetten bij het thuiswerken.

Lees meer

SprintPlus Snelstarter

Om je op weg te helpen met SprintPlus hebben we een handige snelstarter voor je gemaakt. Hierop vind je in een oogopslag alle functies en mogelijkheden van SprintPlus zodat je snel aan de slag kunt.

Lees meer

Klaar voor het nieuwe schooljaar?

Het nieuwe schooljaar is begonnen! Het vorige schooljaar kan je op z’n minst pittig noemen en dat beloof wat voor wat komen gaat. Kunnen we ons op één of andere manier voorbereiden? Hoe zorgen we voor een vlotte start?

Lees meer

WebSprinter nu beschikbaar

Flexibele lees- en schrijfondersteuning bij thuiswerk of -onderwijs: de populaire Sprinter-knop van SprintPlus is nu ook onderdeel van de webapp.

Lees meer

Compenserende hulpmiddelen voor lezen en schrijven

Wanneer het lezen en/of schrijven niet zo vlot verloopt als zou moeten, zul je tegen verschillende hindernissen aanlopen. Het gebruik van compenserende hulpmiddelen kan deze tekortkomingen overbruggen en van positieve invloed zijn op je zelfvertrouwen en autonomie.

Lees meer

Terug-naar-school actie

Gebruik SprintPlus gratis tot eind 2019 en ervaar zelf de gebruiksvriendelijkste alles-in-één ondersteuning voor lezen en spellen.

Lees meer