• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

ALOHA rasterhulp en vertaalapp

27-02-2024

Er zijn twee handige nieuwe kaarten verschenen voor het kant-en-klare symboolvocabulaire ALOHA.

ALOHA opstart

Wilt u met uw kind of cliënt gaan werken met ALOHA, maar is nog onduidelijk welke rastergrootte passend is? Wilt u uitzoeken uit hoeveel pictogrammen uw kind of cliënt een selectie kan (leren) maken? En wilt u het aantal pictogrammen in stapjes kunnen uitbreiden?

ALOHA opstart is een aangepaste versie van het ALOHA vocabulaire, speciaal bedoeld om uit te zoeken hoeveel pictogrammen een kind kan (leren) selecteren op een blad, onder andere via aanraken, scanning of oogbesturing. Vooral voor kinderen met motorische, verstandelijke en/of visuele beperkingen kan ALOHA opstart helpen te bepalen of het raster van ALOHA 1 (6×6 vakken) of ALOHA 2 (8×7 vakken) geschikter is.

ALOHA opstart is beschikbaar in de thema’s ‘eten en spelen’ en ‘zingen en spelen’, zodat u een blad kunt gebruiken dat past bij de voorkeuren van het kind. Beide versies bestaan uit een startblad met verwijzingen naar vijf vervolgbladen en een opbouw van minimaal twee tot maximaal 26 keuzes per blad.

U kunt ALOHA opstart gratis downloaden van de Mind Express website. Ook zonder Mind Express licentie kunt u ALOHA opstart gratis uitproberen. Download daarvoor de 30 dagen demo van Mind Express 5.

ALOHA vertaalapp

Mind Express 5 heeft een handige functie voor het vertalen van berichten naar de taal van uw keuze. Beschikt u ook over de synthetische stem van die taal, dan krijgt u de vertaling niet alleen in schrift, maar kunt u deze ook laten uitspreken.

Om het u extra makkelijk te maken, is deze vertaalfunctie ook verwerkt in een kant-en-klare vertaalapp, die u eenvoudig aan uw communicatiekaart toe kunt voegen. En speciaal voor ALOHA-gebruikers is deze app nu ook beschikbaar in de lay-outs van ALOHA 1 en ALOHA 2. U kunt de vertaalapp gratis downloaden en koppelen aan een leeg vak in ALOHA. Hoe dat werkt, kunt u lezen bij de downloadinformatie op de Mind Express website.