• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

Vergroot uw OC-succes met DAGG-3

21-02-2024

Op het ISAAC-nf congres van november jl. presenteerde Tobii Dynavox de Nederlandse vertaling van de assessment tool DAGG-3. Deze gratis tool helpt logopedisten bij het bepalen van geschikte doelen voor OC-gebruikers.

Met DAGG-3 brengt u het huidige communicatieniveau in kaart om te komen tot een behandelplan. De tool begeleidt u in de samenwerking met het ondersteuningsteam van ouders, familie, leerkrachten, verzorgers etc. om de communicatievaardigheden te beoordelen en te verbeteren en de ontwikkeling bij te houden.

DAGG-3 is geschikt voor elke niveau, van beginnende tot ervaren communiceerders. De tool geeft gedetailleerde beschrijvingen van alle vaardigheidsniveaus om logopedisten en het supportteam te helpen beslissen welke doelen het best passen bij de OC-gebruiker in kwestie. Op basis van de niveaus doet de tool aanbevelingen voor doelen op elk competentiegebied.

DAGG-3 staat voor Dynamic AAC Goals Grid (editie 3) en laat zich vergelijken met de communicatiematrix, maar dan uitgebreider. De Engelse versie bestaat al langer, maar nu is de tool dus ook in het Nederlands beschikbaar. DAGG-3 is ontwikkeld door Tobii Dynavox, maar is merkonafhankelijk te gebruiken.

U kunt de DAGG-3 online of op papier invullen. De bijbehorende stap-voor-stap instructies helpen het hulpmiddel te begrijpen en te gebruiken.

De tool en instructies zijn te downloaden van de website van Tobii Dynavox.

Webinar

Op 19 maart om 15:00 uur verzorgt Griet Vanhee van Tobii Dynavox een webinar over DAGG-3, waarin u in korte tijd leert de tool te gebruiken.

U kunt zich hier voor de webinar aanmelden.