• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
SHX workshop SHX workshop SHX workshop SHX workshop

“Laten we van snoezelen een ontwikkelmoment maken”

05-12-2023

Vorige week sloot onze adviseur Sandra aan bij de workshop Interactief/Therapeutisch Snoezelen. Sandra is in het dagelijks leven regioadviseur op het gebied van communicatiehulpmiddelen en aangepaste bedieningen en is daarnaast een van onze deskundigen op het gebied van Ondersteunde Communicatie.

Sandra vertelt: “Vorige week mocht ik mijn blikveld verbreden tijdens de workshop Interactief Snoezelen onder leiding van Rylana van der Kruijs. Ik heb mooie inzichten gekregen om weer te kunnen verspreiden!

Snoezelen is zoveel meer dan alleen maar ontspanning. Iedereen beleeft op een andere manier, hoe fijn is het dat je in een snoezelruimte de cliënten regie kan geven over hun eigen prikkels! Geluid wat harder? Geen probleem! Lamp een andere kleur? Doe maar zelf!

Met grote schakelaars kunnen ook motorisch zeer beperkte mensen zélf de regie nemen, door bijvoorbeeld met hun hoofd de sterrenhemel te activeren of uit te zetten. Het hoeft je niet alleen te overkomen, er is zoveel meer mogelijk. Als we maar in mogelijkheden denken én de tools ervoor hebben. En daar komt SHX om de hoek kijken.

Ons doel? Mensen bewust laten worden waarom ze iets doen. Waarom doe je wat je doet? Waarom snoezelen we eigenlijk? Interactief snoezelen maakt mensen bewust waarom en wanneer je wat gaat inzetten. En er zijn talloze leerdoelen aan te koppelen, dus het leent zich ook voor therapeutisch werken!

Laten we van snoezelen een ontwikkelmoment maken, volledig afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de cliënt. Een mooier doel bestaat er toch niet?”

Wilt u dit alles ook ervaren? Bezoek dan ook deze workshop of kom naar een van onze inspiratiedagen.

Meer informatie over SHX