Workshop Interactief/Therapeutisch Snoezelen

Van passief ervaren naar actief meedoen
Wilt u méér kunnen doen met uw cliënten met beperkte mogelijkheden? Zou u het begrip Snoezelen meer diepgang willen geven? Wilt u ervaren hoe u interactie creëert in een snoezelruimte, hoe u klassieke elementen kunt inzetten voor educatie of therapie, en hoe u met nieuwe elementen iedereen kan laten meedoen? In deze 4 uur durende workshop gaan we in op verschillende vormen van interactie en hoe u die kunt inzetten voor cliënten met beperkte mogelijkheden voor uiteenlopende doelen. We laten zien hoe u theoretische ontwikkelingsmodellen kunt gebruiken als basis voor therapeutisch snoezelen en gaan daar hands-on mee aan de slag.

Interactief snoezelen is niet alleen geschikt voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen, maar ook bij autisme en dementie, in het speciaal onderwijs en de revalidatie. Aan de hand van het SHX-systeem laten we u zien en ervaren op welke manieren u uw cliënten, zelfs met de meest ernstige beperkingen, zélf de regie geeft, en wat dat voor toegevoegde waarde heeft voor ontwikkeling, educatie en therapie. We bespreken het gebruik van verschillende bedieningen, zoals robuuste knoppen, plaatjes, fysieke objecten, stemgeluid en oogbewegingen, maar ook het belang van persoonlijk materiaalgebruik.

U zult deze workshop verlaten met veel nieuwe ideeën voor uw eigen cliënten!

In samenwerking met Crea Coaching
Deze workshop wordt gegeven door Rylana van der Kruijs van Crea Coaching. Rylana verzorgt al jaren individuele begeleiding en groepsactiviteiten voor kinderen en volwassenen met een beperking en hun familie. Daarbij staan zintuiglijke beleving, communicatie, motoriek en zelfstandigheid centraal. In haar Belevingsruimte in Holtum neemt zij haar cliënten mee op spannende interactieve avonturen, met elke 2 maanden een ander thema, waarin zij zelf de regie hebben. Haar uitgebreide ervaring als creatieve coach brengt zij via haar workshops over op ouders, begeleiders en organisaties. Rylana is daarnaast een graag geziene spreker op symposia.

Deze workshop vindt om en om plaats in onze interactieve snoezelruimte in Utrecht en in de belevingsruimte van Crea Coaching in Holtum.

Begeleiding: Rylana van der Kruijs
Plaats: rdgKompagne vestiging Utrecht of Grote Dries 12A Holtum
Duur: 13.00 tot 17.00 uur
Prijs: €80,- excl. BTW
Aantal deelnemers: max. 5

Beschikbare data:

Datum: Dagdeel: Plaats:
25-01-2024 Middag Utrecht
22-02-2024 Middag Utrecht
04-04-2024 Middag Holtum
23-05-2024 Middag Utrecht
20-06-2024 Middag Utrecht

Deze cursus wordt ook gegeven op aanvraag, voor groepen van minimaal 5 deelnemers. Heeft u interesse? Meld u dan aan via onderstaande knop. Zodra er minimaal 5 aanmeldingen zijn zullen wij een datum plannen en contact met u opnemen.
Vraag ook naar de mogelijkheden voor een workshop op maat of incompany.