• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
Team UP rdgKompagne bij Sens-city

Next level Interactief Snoezelen bij Sens-city

22-02-2024

Deze week was Team UP van rdgKompagne samen met Ludo VandeWal van Care Factory te gast in zintuigenstad Sens-city, het kloppend hart van dienstencentrum Sint Oda in het Vlaamse Pelt. Na het leveren van een nieuwe omiVista Mobii en een demonstratie van onze Kojo, kregen we een uitgebreide rondleiding als aftrap van een nieuwe samenwerking. We zijn positief verrast over de mate waarin de mensen van Sens-city interactieve materialen inzetten en de manier waarop zij hiermee werken. De achterliggende visie sluit perfect aan bij de producten voor Interactief Snoezelen van rdgKompagne. We zijn erg onder de indruk en trots dat wij mogen bijdragen aan het succes van Sens-city.

Contact met de wereld

In Sint Oda wonen cliënten met een complexe of meervoudige beperking. Met het activiteitencentrum Sens-city biedt Sint Oda haar 300 cliënten en vele bezoekers een uniek scala aan mogelijkheden om hun zintuigen contact te laten maken met de wereld. Ergotherapeut Sara en onthaalverantwoordelijke Kristel toonden ons enthousiast de grote omiVista vloerprojectie in de snoezelruimte en de overweldigende omiBeam installatie in de ruimte met trilvloer, waarbij het beeld en de muziek doordringen tot in je vezels! Ook is er een therapiebad met verstelbare bodem, inclusief wellness-faciliteiten zoals een caldarium met massageruimte. En er is zelfs een heuse manege met hippodroom.

Samen beleven

Als bewoner even ontspannen en wegdromen? In Sens-city kan het. Maar cliënten kunnen ook zwemmen en therapie volgen, onder begeleiding van bekwame gepassioneerde pedagogen en therapeuten, zoals ergotherapeuten, logopedisten, muziektherapeuten en kinesisten. Sens-city heeft zowel de faciliteiten als de expertise om de zintuigen te prikkelen en ze samen te beleven. Alle medewerkers worden geschoold in basale stimulatie. Sens-city is ruim en overzichtelijk opgezet, goed doordacht en innovatief. Alle ruimtes zijn in de basis neutraal ingericht, zodat begeleiders de prikkels gedoseerd kunnen aanbieden, afgestemd op de persoonlijke wensen van de gebruiker, want ieder mens is natuurlijk uniek. Er worden ook regelmatig thematische activiteiten bedacht en uitgewerkt, zodat alle gebruikers de mogelijkheden van de ruimtes optimaal kunnen benutten. Dat de bewoner altijd centraal blijft staan, blijkt ook uit de top 5 van favoriete activiteiten, die wekelijks voorbij komt. Dit alles maakt Interactief Snoezelen bij Sens-city in onze ogen echt next level!

Een leerzaam bezoek

Sint Oda’s Sens-city werkt al jaren nauw samen met Ludo VandeWal van Care Factory, leverancier van de omi-producten in België. In 2023 droeg Ludo zijn Vlaamse activiteiten over aan rdgKompagne en bracht ons daarbij ook in contact met Sens-city. Na de rondleiding staan we te springen om deze samenwerking verder uit te bouwen. De mensen van Sens-city zijn ook al bij onze inspiratiedagen in Utrecht geweest en zijn enthousiast over onze Kojo, DIGIwand en SHX. Dit belooft een hele mooie en leerzame samenwerking te worden, waar zowel wij als onze relaties in Vlaanderen en Nederland nog veel van op kunnen steken!

 

 


Ook aan de slag met Interactief Snoezelen?

rdgKompagne organiseert regelmatig inspiratiedagen in de eigen showroom in Utrecht. U bent van harte welkom om de bijzondere mogelijkheden van onze interactieve materialen zelf te ervaren en met onze adviseurs van gedachten te wisselen.

Liever direct een persoonlijk advies of offerte? Neem dan contact op met Team UP.

Of neem eerst rustig een kijkje op interactiefsnoezelen.nl.