• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
omiVista en omiBeam

Interactieve projecties voor vloer, wand en plafond

19-06-2014

Op de Supportbeurs introduceerden wij al de OmiBeam, die in ons theater werd gecombineerd met het reeds bekende OmiVista vloerprojectiesysteem. OmiBeam is een systeem met gekleurde lichtbundels die geluiden en beelden produceren wanneer ze worden onderbroken. Voor een interactie met het systeem hoeft de gebruiker alleen maar een deel van het lichaam door een van de lichtbundels te bewegen.

Nu introduceren wij ook de OmiReflex en de OmiSky. Deze systemen zijn vergelijkbaar met de OmiVista, echter OmiReflex projecteert op een wand of scherm en OmiSky op het plafond.

Een ander verschil is dat OmiReflex en OmiSky voorzien zijn van een tweede camera. De eerste volgt de bewegingen van de gebruiker, de tweede maakt opnames van de gebruiker zelf en plaatst die live in de projectie. Zo kan de gebruiker de armen bewegen, of welk lichaamsdeel dan ook, om te drummen, plaatjes in te kleuren, of objecten van het scherm te vegen zodat het eigen beeld zichtbaar wordt, alsof hij voor een magische spiegel staat. Dit verbetert niet alleen de interactieve ervaring, maar helpt ook bij de ontwikkeling van het zelfbewustzijn en verhogen van het zelfvertrouwen.

Al deze systemen bieden unieke mogelijkheden voor spel en therapie voor kinderen en volwassenen met ernstige verstandelijke en/of motorische beperkingen. De verschillende Omi projectiesystemen kunnen bovendien met elkaar gecombineerd worden voor een complete interactieve ervaring.