• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

Workshop Knopbediening in iOS

De iPad is een veelzijdig apparaat met toepassingen voor jong en oud. Helaas vormt het aanraakscherm voor sommige mensen een barrière. Gelukkig is het ook mogelijk de iPad met knoppen of andere schakelaars te bedienen. Dat kan op verschillende niveaus.

Apps die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen met een beperking, hebben soms een ingebouwde mogelijkheid om met schakelaars bediend te kunnen worden. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld spelletjes spelen of muziek beluisteren door hun keuzes te maken met behulp van knoppen.

Daarnaast is het, dankzij opties binnen het besturingssysteem iOS, ook mogelijk de hele iPad scannend met schakelaars te bedienen. Maar hoe, en waar begin je…

In deze workshop leert u alles wat u moet weten om schakelaarbediening op de iPad, iPhone of iPod Touch in te zetten voor uw cliënten. U oefent met app- en iOS-instellingen en maakt kennis met beschikbare hardware.

Begeleiding: Maria Noyons
Plaats: rdgKompagne vestiging Utrecht
Duur: 10:00 tot 16:30 uur
Prijs: € 120,- incl. lunch, excl. BTW
Aantal deelnemers: 5 tot 10

Voor deze workshop is het handig als u uw eigen iPad meeneemt, geüpdatet naar de laatste iOS-versie.

 

Deze cursus wordt gegeven op aanvraag, voor groepen van minimaal 5 deelnemers.
Heeft u interesse? Meld u dan aan via onderstaand formulier. Zodra er minimaal 5 aanmeldingen zijn zullen wij een datum plannen en contact met u opnemen.
Vraag ook naar de mogelijkheden voor een workshop op maat of incompany.

Aanmelden

Vul hieronder uw gegevens in. Zodra wij minimaal 5 aanmeldingen hebben ontvangen zullen wij een datum plannen en contact met u opnemen.

Facturatie

Om uw workshopdeelname te kunnen factureren, worden uw gegevens overgenomen in ons klantenbestand. Zie ook onze privacyverklaring.