• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

Ondersteunde communicatie bij EMB, van theorie naar praktijk (geaccrediteerde cursus)

Deze cursus geeft een uitgebreid overzicht van diagnostische onderzoeken/testen, behandelmogelijkheden en hulpmiddelen voor het behandelen en begeleiden van kinderen en volwassenen met ernstige meervoudige beperkingen.

Deze cursus is zowel theoretisch als praktisch van aard. Aan bod komen de theoretische aspecten van onderzoek en diagnostiek, evenals de theorieën rondom behandeling van de EMB-doelgroep. Daarnaast zal de theorie toegepast worden op zelf ingebrachte casussen en beeldmateriaal, en wordt gekeken naar de mogelijkheden van ontwikkelingsgerichte hulpmiddelen en communicatiehulpmiddelen.

Globale opbouw van de cursus:

Theoretische achtergrond:
– De doelgroep EMB: kenmerken, kernbegrippen en vraagstukken
– Observatiemogelijkheden en tests
– Behandelmethoden voor communicatieontwikkeling
Praktische toepassing:
– Casusbespreking aan de hand van videomateriaal
– Bespreking van zelf ingebrachte casuïstiek
– Toepassen van ontwikkelingsgerichte hulpmiddelen
– Toepassen van communicatiehulpmiddelen

Deze cursus is gericht op logopedisten die vanuit hun werk in revalidatiecentra, instellingen, kinderdagcentra, scholen of een eigen praktijk te maken hebben met cliënten (kinderen of volwassenen) met ernstige meervoudige beperkingen en het overzicht of de kennis missen om deze doelgroep te diagnosticeren, behandelen en er een communicatiehulpmiddel voor te vinden.

Begeleiding: Fraukje Tuinstra
Plaats: rdgKompagne vestiging Utrecht
Duur: 09.30 tot 17.00 uur
Prijs: € 180,- incl. lunch, excl. BTW
Aantal deelnemers: 5 tot 10

Deze cursus is geaccrediteerd voor logopedisten. Voor deelname aan deze cursus worden door de Stichting ADAP 7 accreditatiepunten toegekend.

Deze cursus wordt gegeven op aanvraag, voor groepen van minimaal 5 deelnemers. Heeft u interesse? Meld u dan aan via onderstaand formulier en kies voor ‘interesse andere datum’. Zodra er minimaal 5 aanmeldingen zijn zullen wij een datum plannen en contact met u opnemen.
Vraag ook naar de mogelijkheden voor een workshop op maat of incompany.

Aanmelden

Vul hieronder uw gegevens in. Zodra wij minimaal 5 aanmeldingen hebben ontvangen zullen wij een datum plannen en contact met u opnemen.

Facturatie

Om uw workshopdeelname te kunnen factureren, worden uw gegevens overgenomen in ons klantenbestand. Zie ook onze privacyverklaring.