• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

Inrichten dynamische systemen

Naast papieren letter- en symboolkaarten zijn er verschillende vormen van elektronische hulpmiddelen beschikbaar ter ondersteuning van de communicatie. Er kan onderscheid worden gemaakt tussen statische systemen, met een beperkte vaste indeling, en dynamische systemen. Dynamische communicatiehulpmiddelen bestaan uit een (aangepaste) computer met speciale software. Deze systemen hebben een indeling die kan veranderen. Dit betekent enerzijds dat het scherm veranderlijk is: elke toets op het scherm kan verwijzen naar een nieuwe pagina met nieuwe toetsen. Anderzijds is de bedoeling van een dynamisch systeem ook dat de inhoud steeds wordt aangepast aan de leefomstandigheden en interesses van de gebruiker. Het hulpmiddel moet als het ware met de gebruiker meegroeien.

Er komen steeds meer dynamische systemen op de markt. Deze systemen worden geleverd met verschillende programma’s voor de invulling ervan.

Zorgverzekeraars vergoeden in de praktijk steeds minder instructie door de leverancier; deze moet zich beperken tot het geven van de technische instructie. De behandelaar is verantwoordelijk voor de inhoudelijke inrichting. Het maken van een goede gepersonaliseerde inrichting voor een cliënt is echter complex en tijdrovend. Middels deze workshop willen wij tegemoetkomen aan logopedisten, ergotherapeuten en andere geïnteresseerden, die hierin nooit scholing hebben gehad.

In deze cursus komt aan de orde hoe aan de slag te gaan bij het maken van individuele vocabulaires. De nadruk ligt niet op de specifieke eigenschappen van de apparaten of programma’s, maar op de onderliggende methodiek. In de cursus komt aan bod: hoe zet je een dynamische kaart op, verschillende (nieuwe) benaderingswijzen, wat is er kant-en-klaar op de markt en hoe bruikbaar is dit.

Begeleiding: Fraukje Tuinstra
Plaats: rdgKompagne vestiging Utrecht
Duur: 10.00 tot 16.30 uur
Prijs: € 180,- incl. lunch, excl. BTW
Aantal deelnemers: 5 tot 10

 

Deze cursus wordt gegeven op aanvraag, voor groepen van minimaal 5 deelnemers.
Heeft u interesse? Meld u dan aan via onderstaand formulier. Zodra er minimaal 5 aanmeldingen zijn zullen wij een datum plannen en contact met u opnemen.
Vraag ook naar de mogelijkheden voor een workshop op maat of incompany.

Aanmelden

Vul hieronder uw gegevens in. Zodra wij minimaal 5 aanmeldingen hebben ontvangen zullen wij een datum plannen en contact met u opnemen.

Facturatie

Om uw workshopdeelname te kunnen factureren, worden uw gegevens overgenomen in ons klantenbestand. Zie ook onze privacyverklaring.