• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
Catch basketball

Vang!

07-09-2023

Er is een nieuwe update verschenen van de omiVista software. Hiermee kunt u uw interactieve vloer- en tafelprojectie uitbreiden met animaties én met het nieuwe Catch-effect.

Het Catch-effect

Het doel van de Catch-spellen is neervallende objecten op te vangen, bijvoorbeeld appels in een mand. Met een hand- of beenbeweging laat de speler de mand of andere vanger horizontaal door het beeld schuiven om zo veel of zo snel mogelijk appels, ballen, botjes, bladeren, etc. te vangen. Behalve dat de Catch-activiteiten gewoon leuk zijn om te spelen, zijn ze ook goed voor het trainen van oog-handcoördinatie, aandacht en besluitvorming.

Uiteraard komt dit nieuwe effect weer met een heleboel kant-en-klare spellen, waarbij de snelheid en tijd- of scorelimiet eenvoudig aanpasbaar zijn. Op de omiVista Plus kunt u bovendien zelf nieuwe Catch-activiteiten maken met uw eigen plaatjes.

Animaties

Alle activiteiten op de omiVista zijn opgebouwd uit afbeeldingen. In sommige activiteiten staan deze stil om in te kleuren of tevoorschijn te toveren, in andere dwarrelen ze over het scherm om te pletten of weg te vegen. Maar de plaatjes zélf bewogen nooit, dat bleven altijd statische afbeeldingen. Tot nu…

In de nieuwe softwareversie werken activiteiten nu ook met bewegende plaatjes, in de vorm van animated gifs. Dat trekt nog meer de aandacht en maakt de activiteiten extra leuk om te spelen. Op de omiVista Plus kunt u hiervoor ook uw eigen gifjes gebruiken.

Voor vloer, tafel, wand en plafond

Hoewel we hierboven spreken over de omiVista zijn de nieuwe software en het Catch-effect ook geschikt om met de omiReflex te projecteren op een wand, of met de omiSky op het plafond.

Updaten

Nieuwe systemen worden standaard met de nieuwe software uitgerust. Het Catch-effect is optioneel. Om een bestaand systeem uit te breiden met het Catch-effect is een software-update naar versie 2.13.5 noodzakelijk. Bent u geïnteresseerd in Catch of in een update met de animaties? Neem dan contact met ons op.