• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

omiVista in onderzoek voor mensen met dementie

07-05-2024

rdgKompagne neemt actief deel aan het onderzoeksproject ConnectAble van de Vlaamse hogescholen UCLL, PXL en LUCA school of arts. In dit onderzoek worden diverse technologieën ingezet in woonzorgcentra, bij mensen met dementie. Onderzocht worden de effecten van de producten op de gemoedstoestand van mensen met dementie en het effect op de werktevredenheid van zorgverleners. Dit zal tevens handvatten opleveren voor producenten om hun producten voor deze doelgroepen te optimaliseren.

rdgKompagne heeft voor dit onderzoek een aantal omiVista Mobii’s ter beschikking gesteld. Deze maand is de implementatiefase van start gegaan en worden de verschillende technologieën in gebruik genomen door een vijftal woonzorgcentra, die dienst doen als living labs.

Vorige week dinsdag werd Team UP van rdgKompagne warm onthaald door medewerkers van WZC Heuvelheem in Tessenderlo. Lieke Lenaerts, enthousiast kartrekker van de living labs, opende de demonstratie met een toelichting op het onderzoek. Daarna was het de beurt aan adviseur Cathy Beks, gespecialiseerd in Interactief Snoezelen, om de omiVista te demonstreren aan een zeer gemotiveerd zorgteam onder leiding van Cathy vandenBrande, bijgestaan door Sarina Vermeesen en Hilde Loots.

Een fantastische gelegenheid om de toegevoegde waarde van de omivista Mobii te onderzoeken!