• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

Kojo voor assessment

Heeft u cliënten in uw instelling waarvan niet duidelijk is of zij iets met oogbesturing zouden kunnen? Of zijn er vragen over het cognitieve niveau, het taalbegrip of de communicatieve vaardigheden van uw cliënt en kunt u hier op geen enkele manier een goede inschatting van maken? Kojo kan u helpen meer inzicht te geven in dit soort vragen.

Dankzij een ruim aanbod van softwarepakketten zijn er verschillende mogelijkheden om een beeld te krijgen van het niveau en de vaardigheden van een cliënt.

Neem contact met ons op

Vraag een offerte aan       

Spelsoftware

Kies bijvoorbeeld voor spelsoftware die speciaal is ontwikkeld voor beginnende oogbesturingsgebruikers en laat uw cliënt kennismaken met eenvoudige actie-reactiespellen. Soms laten zij daarmee al zien dat ze meer kunnen dan hun omgeving voor mogelijk hield. De pakketten bestaan uit aantrekkelijke activiteiten die de zintuigen prikkelen en nieuwsgierig maken.

Spelsoftware voor oogbesturing is meestal ingedeeld in verschillende vaardigheidsniveaus. Daardoor is het geschikt voor een brede cliëntengroep, van laag niveau gebruikers tot meer gevorderd. De niveaus geven inzicht in hoeverre een cliënt al beschikt over verschillende cognitieve vaardigheden zoals het begrip van oorzaak en gevolg, objectpermanentie en de eigen invloed op een activiteit. Daarnaast kunt u deze pakketten gebruiken om visuele vaardigheden, zoals fixeren en visueel volgen, vast te stellen, waardoor u kunt inschatten of oogbesturing bruikbaar is voor uw cliënt.

Spelsoftwarepakketten die uitermate geschikt zijn voor het vaststellen van cognitieve en oogbesturingsvaardigheden zijn bijvoorbeeld Sensory Eye FX 2Magic Eye FXLook to LearnEyeGaze Learning Curve en Eyefeel. En heeft u eenmaal meer inzicht in de vaardigheden en cognitieve vermogens van uw cliënt, dan kun u deze pakketten ook gebruiken om de oogbesturingsvaardigheden verder te oefenen.

Gaze Viewer

Gaze Viewer is specifieke assessmentsoftware, die de oogbewegingen van de gebruiker volgt en vastlegt. Op deze manier kunt u zien waar uw cliënt op het scherm naar kijkt en op welk moment. Zo krijgt u meer inzicht in cognitieve vermogens die uw cliënt voorheen niet aan de buitenwereld kon laten zien. En doordat u van de oogbewegingen een opname kunt maken, compleet met de bijbehorende schermbeelden en het computer- en omgevingsgeluid, kunt u uw bevindingen ook delen met collega’s, ouders of andere betrokkenen. U kunt bovendien eventuele vooruitgang inzichtelijk maken door na verloop van tijd een oefening of activiteit nog eens te herhalen.

Gaze Viewer werkt over alle andere software heen, zoals een digitale foto op het scherm, een webpagina, een video, communicatiekaart of een spelletje. Begrijpt de cliënt over wie of wat er op de foto gesproken wordt? Reageert de cliënt op een gebeurtenis in een bekend YouTube-filmpje of spelletje? Of gaat uw cliënt zoeken als er naar een item op het scherm gevraagd wordt? U maakt het allemaal inzichtelijk én bespreekbaar met Gaze Viewer.