• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

Apps

DIGIwand is standaard voorzien van zeven apps voor pictoplanning, sfeer, spelen en beleven. Omdat elke cliënt uniek is, worden deze apps altijd helemaal op maat ingevuld met persoonlijke beelden en geluiden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om volledig nieuwe apps en content aan het systeem te laten toevoegen.

Neem contact met ons op

Vraag een offerte aan       

Pictoplanner

De Picto-app is gebaseerd op een planner met magneetpictogrammen. Dit is een veelgebruikt systeem om de dag inzichtelijk te maken voor cliënten met autisme en een verstandelijke beperking. Dankzij de Picto-app is het zoeken en door de war raken van picto’s verleden tijd. Taken worden afgevinkt met een geluidje, hetgeen een plezierig effect geeft. Cliënten met een laag niveau kunnen gemakkelijk zelf hun dagindeling maken en dat geeft een gevoel van regie in eigen leven. Hierbij kunnen Sclera-pictogrammen maar ook foto’s of andere afbeeldingen gebruikt worden.

DIGIwand Picto-app

Sfeer maken

DIGIwand beschikt over een viertal sfeerverhogende wanden. Fysieke sfeermakers in de huiskamer zijn niet altijd bestand tegen het gedrag van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. DIGIwand biedt hiervoor een onbreekbare oplossing. Er is keuze uit een veilig digitaal haardvuur, een rustgevend aquarium met vissen, een plant of vaas, of een interactieve schilderijlijst waarvan je met een simpele vingerbeweging de inhoud kan wisselen.

DIGIwand Sfeer-app

Muziekbeleving

Deze vrolijk gekleurde muziekwand komt tot leven als je de instrumenten op de wand aanraakt. De geluiden mengen zich over een basisritme of muziekje dat de cliënt zelf aan kan zetten door de drum of de LP aan te raken. Zo ontstaat er geen kakafonie. Door de vrolijke kleuren, animaties en geluidseffectjes voelt iedereen zich uitgenodigd om mee te gaan doen.

DIGIwand Muziek-app

Interactief snoezelen

De twee snoezelwanden zorgen voor rustgevende of vrolijke interactie. Met beweging, kleur en geluid kunnen cliënten momenten van beleving en sfeer ervaren.

DIGIwand Interactief-snoezelen-app

Geheugenspel

De wand beschikt over een eenvoudig geheugenspel waarbij je steeds 3, 6 of 10 paren zoekt. Vooral de grootte van het spel op de wand maakt het spelen uitdagend. De afbeeldingen zijn te vervangen door een nieuwe set waardoor het spel nooit verveelt.

DIGIwand Memory-app

Fotowand

In fotolijstjes van verschillende formaten laten we foto’s zien van wat de woongroep gedurende de week zoal beleeft. Cliënten vinden het leuk om zichzelf terug te zien en kunnen zelf, door in een lijstje te tikken, de inhoud laten wisselen. Wanneer er bezoek komt, brengt deze wand gemakkelijk het gesprek op gang.

DIGIwand Foto-app

Video’s bekijken

Met een overzichtelijke keuze uit vier video’s kan de cliënt onder andere voorbereid worden op uitjes in de omgeving. De bediening is overzichtelijk en verdwijnt niet uit beeld.

DIGIwand Video-app