• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

Acticomm Active software

Acticomm Evo is uitgerust met het softwarepakket Active dat het gebruik van de computer vereenvoudigt. Deze software is speciaal ontwikkeld voor Acticomm en zo ontworpen dat eindgebruikers geen toegang hebben tot het achterliggende besturingssysteem. Computeren wordt hierdoor een plezierige en overzichtelijk bezigheid. Met grote knoppen met plaatjes kunnen gebruikers zelf spellen en andere programma’s opstarten, muziek luisteren en foto’s of filmpjes bekijken. Active heeft bovendien een geïntegreerde veilige internetbrowser. Zo zorgt Active voor herkenning en plezier.

Neem contact met ons op

Vraag een offerte aan       

Acticomm Active

Eenvoudig naar wens in te richten

Ook voor begeleiders is de Active software eenvoudig in gebruik. In de gebruiksvriendelijke setupomgeving kunt u het programma helemaal inrichten en vormgeven naar de voorkeuren van de gebruiker. U voegt eenvoudig eigen bestanden toe, zoals foto’s, filmpjes, muziek en geluiden. Geluiden kunt u koppelen aan plaatjes of foto’s. Met de ingebouwde opnamefunctie kunt u binnen de setupomgeving ook gemakkelijk spraakopnames maken. Zo maakt u in een handomdraai een luisterboek of communicatiekaart. Behalve bestanden kunt u ook links toevoegen naar programma’s of webpagina’s. Bij de Active software zijn bovendien 15 spellen en oefeningen inbegrepen, die u aan de gebruikerspagina kunt toevoegen. Het is ook mogelijk een vereenvoudigde afspeelfunctie voor dvd’s toe te voegen zodat gebruikers zelfstandig een dvd kunnen kijken.

Door gebruik te maken van ‘groepen’ kunt u de inhoud naar wens indelen, bijvoorbeeld naar onderwerp. Maar u kunt de groepen ook inzetten als gebruikersprofielen, om elke gebruiker toegang te geven tot zijn of haar eigen programma’s, muziek en films, binnen een scherm met eigen knoppen en kleuren.

Spelen en leren

Standaard worden er met de Active software 15 spellen en oefeningen meegeleverd. Dit zijn onder andere memoryspelletjes, actie-reactiespellen, een tekenprogramma en cognitieve en motorische oefeningen. Al deze applicaties zijn geschikt voor aanraakscherm en schakelaarbediening en een aantal ook voor oogbesturing.

Internetten

Active is voorzien van een volledig geïntegreerde, vereenvoudigde en veilige internetbrowser. Hiermee krijgt de gebruiker toegang tot websites die u zelf aan de Active-knoppen kunt toevoegen. De browser heeft geen adresbalk, geen verwarrende menu’s of knoppen, en geen tabbladen; alle links worden geopend in hetzelfde venster. De enige knoppen in beeld zijn voor terug en vooruit bladeren, en om terug te gaan naar het Active-menu.

Standaard is al een aantal voorbeeldwebsites aan het Active-menu toegevoegd, waaronder YouTube, Kinder Tube, Steffie, Zo Zit Dat en Ook Jij. Uiteraard dient u zelf te bepalen welke websites geschikt zijn voor de gebruiker, aangezien links op websites gewoon toegankelijk zijn. Niet elke website is in die zin even veilig. Ook dienen bij eerste bezoek van een website eventuele cookies geaccepteerd te worden.

De unieke kenmerken van Active

Helemaal persoonlijk:
* Volledig naar eigen voorkeur in te richten
* Instelbare grootte van iconen en profielen in het menu
Helemaal veilig:
* Windows afgeschermd voor de eindgebruiker
* Geïntegreerde veilige internetbrowser
Met inhoud naar keuze:

* Inclusief 15 spellen en oefeningen
* Inclusief rechtenvrij materiaal, waaronder filmpjes, muziek en afbeeldingen
* Eenvoudig eigen foto’s, filmpjes, muziek, spraak, geluiden en websites toevoegen
* Toegang tot externe programma’s, zoals spelsoftware, tekstverwerker, Skype, etc.
* Geïntegreerde audio-opname en afspeelfuncties
* Geïntegreerde vereenvoudigde dvd-speler
Geschikt voor meerdere gebruikers:
* Instellen van meerdere gebruikersprofielen
* Kopiëren, plakken, slepen en verbergen van profielen of thema’s
Geschikt voor alternatieve bediening:
* Geoptimaliseerd voor aanraakscherm
* Scanfunctie voor eenknopsbediening
Dwellfunctie voor oogbesturing
Gemakkelijk in te richten:
* Overzichtelijk en gebruikersvriendelijk beheersysteem
* Geïntegreerde helpfunctie met tutorialfilms
* Geïntegreerde back-upfunctie
* Importfunctie met compressie voor het afspelen van (grote) filmbestanden

Los softwarepakket en demo

Active is ook als los softwarepakket verkrijgbaar. Gebruikers die in staat zijn van hun eigen computer gebruik te maken, kunnen op deze manier veilig binnen een afgeschermde en vereenvoudigde omgeving computeren.

Er is van Active ook een demoversie beschikbaar. Hiermee kunt u alle functies van de software 30 dagen uitproberen. Vraag de demo aan.

Active is geschikt voor computers met Windows 10.