• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

Activiteiten met de Acticomm

Acticomm Evo wordt geleverd met de software Active, met 15 standaardactiviteiten, waaronder een memoryspel, actie-reactietrainingen, een tekenprogramma en verschillende cognitieve en motorische oefeningen. Deze speciaal ontwikkelde programma’s stimuleren het maken van keuzes en kunnen bijdragen aan communicatieontwikkeling en verbetering van concentratie en motoriek. Daarnaast bevat Active een grote hoeveelheid rechtenvrije filmpjes, foto’s en geluiden.

Neem contact met ons op

Vraag een offerte aan       

Alle activiteiten zijn voor de gebruiker gemakkelijk toegankelijk via het speciale Active bureaublad met grote knoppen, dat Windows volledig afschermt en voor elke gebruiker persoonlijk kan worden ingericht. Daarbij kunt u gebruikers ook toegang geven tot externe softwarepakketten, zonder dat zij de veilige Active omgeving hoeven te verlaten.

Zo zijn er softwarepakketten verkrijgbaar die specifiek gericht zijn op bediening via het aanraakscherm en/of schakelaars. Afhankelijk van de interesses en het niveau van de gebruikers kunt u kiezen uit diverse leuke en educatieve pakketten voor puzzelen, rekenvaardigheden, taalspelletjes, matchen en actie-reactie.

Voor gebruikers met een ernstige motorische beperking kan de Acticomm uitgerust worden met een PCEye oogbesturingsmodule. Een deel van de Active standaardactiviteiten is ook geschikt voor oogbesturing. Daarnaast kunt u kiezen voor andere softwarepakketten voor oogbesturing, zoals Look to Learn en de Dotty Games. Deze pakketten zijn specifiek ontwikkeld voor beginnende oogbesturingsgebruikers en stimuleren de basisvaardigheden die nodig zijn voor oogbesturing.

Dotty Games, tot slot, is een serie van zes spellen gericht op het activeren van mensen met matige tot ernstige meervoudige beperkingen. De spellen in dit pakket kunnen prima gespeeld worden via het aanraakscherm. Dotty Games is als accessoire verkrijgbaar voor de Acticomm. De Dotty Games zijn ook te bedienen met oogbesturing.