Tellus i6

Tellus met oogbesturing
De Tellus i6 is de identieke tweeling van de Tellus 6, maar dan met een ingebouwde module voor oogbesturing. Hiervoor is de nieuwste oogsturingstechnologie van Tobii (IS5) zorgvuldig ingewerkt. De i6 is een zeer complete alles-in-één oplossing voor gebruikers die op hun ogen vertrouwen om te communiceren, te computeren en hun omgeving te besturen.

Meer dan communicatie
De Tellus 6 een bijzonder krachtig toestel, een volwaardige spraak- en computer in een. Films bekijken, muziek afspelen, surfen op het internet, het loopt allemaal vlot en soepel. De Tellus 6 is net als zijn voorgangers een speciaal voor ondersteunde communicatie ontwikkeld hardwareplatform, met een krachtige ingebouwde computer. De Tellus 6 heeft een slank modern design dat gezien mag worden. Het grote 14 inch scherm geeft een scherp en helder beeld dat ook buitenshuis goed te gebruiken is.

De speciaal ontworpen klankkast produceert een vol geluid, waarmee u zich luid hoorbaar maakt, óók op een feestje, festival, of in een druk winkelcentrum. Voor een natuurlijke communicatie bevinden deze speakers zich aan de achterzijde van het apparaat.

Meeleesscherm
Voor een nog betere verstaanbaarheid in meer situaties heeft de Tellus 6 aan de achterkant een meeleesscherm, dat gekozen of getypte boodschappen kan tonen in de vorm van tekst. Dankzij dit meeleesscherm kunt u te allen tijde oogcontact behouden tijdens het communiceren, ook in rumoerige situaties of als u discreet een persoonlijk gesprek wilt voeren. En doordat uw gesprekspartners kunnen zien wanneer u bezig bent een boodschap te formuleren, helpt het scherm bovendien om de aandacht vast te houden. Het meeleesscherm is enigszins naar boven gekanteld en geeft gesprekspartners een haarscherp beeld vanuit elke hoek.

Communiceren met tekst of symbolen
De Tellus wordt geleverd met de dynamische communicatiesoftware Mind Express 5, dat geschikt is voor zowel symbool- als tekstcommunicatie. Vocabulaires kunnen direct op het apparaat, of met behulp van de Mind Express pc-software gemaakt worden. De SymbolStix symboolbibliotheek is standaard inbegrepen, maar optioneel zijn ook andere bibliotheken verkrijgbaar. De software bevat bovendien zeer natuurlijk klinkende synthetische stemmen (mannen-, vrouwen- en kinderstemmen). Daarnaast is het mogelijk natuurlijke spraak op te nemen.

Uiteraard is de Tellus i6 ook te combineren met kant-en-klare vocabulaires, zoals Amego voor tekstgebruikers, AlphaCore voor mensen met ALS/NMA, en ALOHA en Score voor symboolgebruikers.

Computerbediening
Daarnaast kunt u met Mind Express o.a. internetten, bellen, mailen, Facebooken, Whatsappen, muziek luisteren en foto’s maken. Het standaard meegeleverde Amego is voorzien van een aantal paginasets die deze functies gemakkelijk toegankelijk maken voor gebruikers van oogbesturing. Ook het bedienen van Windows gaat erg soepel, dankzij een speciale bedieningsbalk en een prettige klikfunctie. Daarmee zoomt u steeds verder in op het gewenste doel en kunt u de richting makkelijk bijstellen, totdat de klik wordt uitgevoerd.

De Tellus 6 is voorzien van ingebouwde modules voor wifi, bluetooth en omgevingsbediening. Surf op het internet of maak verbinding met een ondersteunde smartphone en voer uw gesprek via de Tellus.

De Tellus is daarnaast voorzien van twee ingebouwde webcams. Uniek is de nieuwe TiltCam aan de achterzijde, speciaal ontworpen voor rolstoelgebruikers. Met deze camerafunctie kunt u het beeld softwarematig draaien en in- en uitzoomen. Ook nieuw is de speciale doorkijkfunctie, waarmee u dwars door de Tellus heen kunt kijken tijdens het rijden.

Technische gegevens
Afmetingen: 34,5 x 25 x 2 – 4 cm
Gewicht: 2,46 kg
Scherm: 14 inch capacitief aanraakscherm, 1920 x 1080 pixels
Meeleesscherm: 4 inch OLED, 256 x 64 pixels, optical bonding
Geluid: 4 geïntegreerde luidsprekers, microfoon
Camera: 5 MP voor, 13 MP ‘TiltCam’ achter
Aansluitingen: 1x USB (USB 3.2), 1x USB-C (USB 3.2 gen 1), 2x schakelaar, 1x 3,5 mm hoofdtelefoonjack, Intel Wireless-AC 9560, Bluetooth 5.1, Infrarood
Fysieke knoppen: omhoog, omlaag, Escape; voor elk van deze knoppen zijn 2 functies programmeerbaar (korte/lange druk)
Systeem: Intel Core i5-8265U, 500 GB SSD, 8 GB DDR3 RAM, Windows 10 Pro 64 bit
Software: Mind Express 5
Batterij: 86,2 Wh (dubbel batterijsysteem: 2 x 43,1 Wh), capaciteit: 14 uur normaal gebruik (standaardinstellingen), 9 uur intensief gebruik (continu audio en video afspelen)
Andere eigenschappen: opstarten met schakelaar, ontwaakfunctie door oogbesturing, oogbesturingspauze bij wegkijken van het scherm, ingebouwd statief

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag