• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
InControl: Windows bedienen met oogbesturing

InControl: Windows bedienen met oogbesturing

06-07-2022

InControl is een nieuwe app voor Mind Express, die alle Windows functies en programma’s makkelijk en snel toegankelijk maakt met oogbesturing.

Handige balk

InControl geeft alle klik- en andere muisfuncties weer in één handige balk op uw scherm. U kiest de gewenste muisfunctie eenvoudig door ernaar te kijken in de balk. Vervolgens kijkt u naar de plek op het scherm waar u die functie wilt uitvoeren. Zo kunt u snel en efficiënt klikken, dubbelklikken, typen of scrollen in al uw Windows programma’s.

Voor de klikfuncties kunt u kiezen tussen zoom- of dwellselectie. Bij dwell houdt u de blik enige tijd gericht op het gewenste icoon of gebied, om daar de klikfunctie uit te voeren. Bij zoom wordt het gebied steeds verder uitvergroot als u ernaar blijft kijken, zodat u uw blik nog kunt bijstellen, totdat de klik wordt uitgevoerd. Dit maakt het extra makkelijk om ook kleine doelen te raken.

Deze wijze van bediening, met de InControl functiebalk, werkt niet alleen snel, maar ook rustig voor uw ogen.

Volledig zelfstandig aanpasbaar

InControl is een verbeterde versie van de Mind Express muisbedieningsbalk. Nieuw is onder andere dat u als gebruiker zelf de inhoud, lay-out en het formaat van de balk kunt aanpassen aan uw eigen wensen. Dat kunt u volledig doen met behulp van oogbesturing. Hetzelfde geldt voor de kalibratie, selectiemethode, snelheid en andere instellingen.

Complete oplossing

Hiermee is InControl een zeer complete oplossing voor het bedienen van Windows met oogbesturing. Surf op het internet, lees boeken of documenten, blader door uw sociale media, kijk uw favoriete films, typ e-mails of brieven, speel een spelletje of bewerk een foto – InControl maakt het allemaal heel veel gemakkelijker.

Aan de slag

Benieuwd hoe InControl werkt? U kunt het zien in het (Engelstalige) filmpje hieronder. Meteen aan de slag met InControl? U kunt de app downloaden met uw Mind Express account.