• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
Acapela my-own-voice - Stem opnemen

Uw stem digitaliseren was nog nooit zo eenvoudig

19-04-2023

Onlangs lanceerde Acapela ‘my-own-voice’, een nieuwe online dienst voor het creëren van een eigen kunstmatige stem. Na een testfase is deze dienst nu voor iedereen toegankelijk, óók voor Nederlandse stemmen.

Het digitaliseren van uw stem was al langer mogelijk met de technologie van Fluency, maar Acapela heeft dit proces nu wel héél eenvoudig gemaakt, met een online opnametool en slechts 50 zinnen om in te spreken.

Behoud uw identiteit

Wanneer u uw stem verliest, bijvoorbeeld als gevolg van ALS, kan het vervreemdend werken te moeten communiceren met een hulpmiddel dat spreekt met de stem van een ander. Door een digitale kopie van uw stem te laten maken wanneer dat nog kan, kunt u dit essentiële onderdeel van uw identiteit behouden.

Simpel en gratis proberen

Om uw eigen Acapela-stem te maken, meldt u zich eerst aan voor de my-own-voice service. Vervolgens kunt u de MOV online recorder gebruiken om in uw eigen tempo de vereiste zinnen op te nemen. Na het voltooien van de opnames worden deze naar Acapela gestuurd en wordt uw synthetische stem gemaakt. U krijgt per e-mail bericht als deze klaar is.

Daarna kunt u uw stem 3 maanden lang gratis uitproberen op de my-own-voice website. U kunt elke gewenste tekst typen en beluisteren. Bent u tevreden, dan kunt u een licentie aanschaffen om uw stem op uw communicatiehulpmiddel of in een communicatieapp te gebruiken. Tot die tijd is de gehele dienst dus gratis.

Eigen zinnen

Om uw kunstmatige stem extra persoonlijk te maken, kunt u eigen woorden of zinnen aan de opnames toevoegen. U doet dat door, vóórdat u met het opnemen begint, een tekstbestand met de gewenste zinnen te uploaden. Deze zinnen worden dan voor u toegevoegd aan de opnametool. Dankzij deze optie krijgen bijvoorbeeld namen en typische eigen uitingen een extra natuurlijke uitspraak en intonatie.

Enthousiast

Natuurlijk hebben wij my-own-voice zelf ook uitgeprobeerd en wij zijn enthousiast: voor een zeer beperkte investering in termen van tijd, energie en kosten, krijgt u een stem van goede kwaliteit die bovendien uitstekend werkt op onze communicatiehulpmiddelen. We adviseren logopedisten van ALS-behandelteams dan ook zeker deze dienst te bekijken en raden elke cliënt met ALS aan zelf zo’n stem te maken of proberen wanneer dat nog kan – baat het niet dan schaadt het niet.

Aan de slag

Om u direct aan te melden, ga naar https://mov.acapela-group.com/start-now/
Eerst zien hoe het werkt? Bekijk dan de tutorial video’s op https://mov.acapela-group.com/tutorials/
Prijzen kunt u vinden op https://mov.acapela-group.com/pricing/

NB: De my-own-voice website, de opnametool, tutorials en e-mails zijn allemaal Engelstalig, maar u kunt dus wel een Nederlandse stem creëren.