• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
PCEye Plus

Tobii lanceert de PCEye Plus

04-05-2017

Bedien zowel uw computer als apparaten in huis volledig met uw ogen, of combineer oogbesturing met spraakherkenning of een schakelaar.

Met een ingebouwde microfoon, schakelaaraansluiting, bijgeleverde IR-zender en nieuwe software is deze nieuwste PCEye oogbesturingsmodule completer uitgerust dan ooit.

Voor grote schermen

De PCEye Plus is de grote broer van de PCEye Mini. Deze usb oogbesturingsmodule is geschikt voor schermen met een maximale grootte van maar liefst 27 inch.

Ingebouwde microfoon

De PCEye Plus is voorzien van een ingebouwde microfoon met ruisonderdrukking, die geoptimaliseerd is voor spraak. Dat is handig wanneer u oogbesturing wilt combineren met spraakherkenning: gebruik uw ogen om de muiscursor te besturen en uw stem voor het invoeren van tekst.

Ook voor gebruik van Gaze Viewer software is de ingebouwde microfoon praktisch. Gaze Viewer legt niet alleen beelden, oogbewegingen en computergeluiden vast, maar kan daarbij ook gesproken instructies en reacties opnemen.

Aansluiting voor schakelaar

Daarnaast is de PCEye Plus voorzien van een schakelaaraansluiting, waarop u elke schakelaar met een mini-jack stekker kunt aansluiten. Dat kan een eenvoudige drukknop zijn, die u bijvoorbeeld met uw hoofd bedient, maar ook een blaaszuig- of EMG-schakelaar. U bestuurt dan de muiscursor met uw ogen, terwijl u muiskliks uitvoert met de schakelaar.

Afstandsbediening

De PCEye Plus wordt standaard geleverd met de nieuwe EyeR IR-module, voor het bedienen van infrarood apparaten in huis. U opent eenvoudig een softwarematige afstandsbediening op uw scherm en bedient daarmee uw apparatuur met uw ogen. De meegeleverde software bevat voorgeprogrammeerde afstandsbedieningen voor een groot aantal apparaten en merken, maar u kunt ook uw eigen afstandsbedieningen maken.

Nieuwe software

Ook de besturingssoftware voor deze PCEye is vernieuwd. De nieuwe Windows Control software heeft een aantal interessante nieuwe functies en sneltoetsen, die Windows-bediening nog eenvoudiger en sneller maken. Bovendien zijn in de nieuwe software alle instellingen en functies toegankelijk met de ogen. Dat betekent dat u nu zelf de mogelijkheid hebt om te kalibreren, de dwelltijd aan te passen, gebruikers en talen te wijzigen, en nog veel meer.

Nauwkeurig, tolerant en betrouwbaar

Naast al deze nieuwe mogelijkheden is de PCEye Plus natuurlijk net zo nauwkeurig, tolerant en betrouwbaar als de andere eyetrackers van Tobii.

Voor het vullen van de vakken kunt u gebruik maken van bekende symboolbibliotheken, maar ook van eigen foto’s, tekeningen, of afbeeldingen van internet. Mind Express wordt standaard geleverd met de pictogrammen van SymbolStix en Sclera, bij elkaar zo’n 21.000 symbolen. Optioneel zijn ook de bibliotheken PCS, Beta, Vijfhoek, Widget en Picture This verkrijgbaar.

Het is ook mogelijk meerdere afbeeldingen bij elkaar in een vak te plaatsen. Voldoet een symbool niet helemaal aan uw wensen, dan kunt u dat met behulp van de eenvoudige ingebouwde editor bewerken. Zo kunt u (delen van) symbolen een andere kleur geven of er iets bij tekenen.

Mind Express Print bevat kant-en-klare sjablonen voor veelgebruikte statische communicatiehulpmiddelen: de verschillende QuickTalkers en de SuperTalker. Zo kunt u snel een perfect passende kaart maken voor uw communicatiehulpmiddel.

Wilt u geen gebruik maken van een sjabloon, dan kunt u kiezen voor een vaste roosterindeling of een vrije indeling, waarbij u vakken of losse afbeeldingen op willekeurige plaatsen op de pagina kunt plaatsen.

Mind Express Print is een vereenvoudigde versie van de Mind Express 4 communicatiesoftware en maakt ook onderdeel uit van het volledige Mind Express 4 pakket.

Uitproberen

Een demoversie van Mind Express 4 inclusief Mind Express Print is te downloaden van de Mind Express website. De demo biedt u 60 dagen lang de volledige functionaliteit.