• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
TD Snap v2

TD Snap nu met automatische vervoeging

03-08-2023

Vandaag lanceert Tobii Dynavox een nieuwe Nederlandse versie van TD Snap. Deze versie is voor het eerst voorzien van automorfologie.

Automatisch vervoegen en verbuigen

Dankzij de nieuwe automorfologie-functie krijgt de gebruiker voortaan automatisch de juiste werkwoordsvormen en verbuigingen aangeboden. Zo kunnen ook gebruikers voor wie vervoegen lastig is, communiceren met grammaticaal correcte en begrijpelijke zinnen. Dat zorgt voor een betere verstaanbaarheid en kan een positieve invloed hebben op de taalontwikkeling.

Aan- of uitzetten

Bestaande gebruikers kunnen na het updaten van TD Snap de automorfologie activeren in de instellingen, via Paginaset > Voorkeuren > Automorfologie. Voor nieuwe gebruikers staat deze functie automatisch aan, maar u kunt er ook voor kiezen deze uit te zetten.

Typisch Nederlandse symbolen

De nieuwe versie van TD Snap is bovendien uitgebreid met een aantal nieuwe PCS-symbolen, speciaal voor Nederlandse gebruikers. Denk hierbij aan lokale voeding, bekende personen en plaatsen.

Meer weten?

De update van TD Snap is nu beschikbaar. Wilt u meer weten over de nieuwigheden? Schrijf u dan in voor de webinar ‘TD Snap met automorfologie: mogelijkheden en toepassingen’ op dinsdag 19 september van 16:00 tot 17:00 uur.

 

Update 10-08-2023
Om als bestaande gebruiker de nieuwe automorfologie-functie te kunnen gebruiken, dient u TD Snap te updaten naar versie 1.28 en een nieuwe gebruiker aan te maken. Daarna zal u de paginaset opnieuw moeten personaliseren. In de webinar geeft Tobii Dynavox ook uitleg en tips voor bestaande gebruikers en het opnieuw personaliseren.