• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek

De expertise van rdgKompagne

Het adviesteam van rdgKompagne bestaat uit een groep professionals met een gezamenlijke ervaring van ruim 250 jaar en achtergronden in bewegingstechnologie, ergotherapie en logopedie. Wij vinden het belangrijk voortdurend te werken aan het op peil houden en uitbouwen van onze expertise en geven daaraan dan ook hoge prioriteit. Hiertoe maken wij onder andere deel uit van ARKOM, een samenwerkingsverband met partners uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, met als doel het verbeteren en verbreden van kennis en ervaring op het gebied van ondersteunde communicatie vanuit internationaal perspectief.

rdgKompagne vervult graag een voortrekkersrol en houdt dan ook altijd de blik gericht op de buitenwereld en op de toekomst. Wel vinden wij het belangrijk om nieuwe hulpmiddelen uitgebreid en kritisch te evalueren, alvorens ze te introduceren. Daarbij kijken wij zowel naar technische stabiliteit en functionaliteit, als naar bruikbaarheid voor de doelgroep. Wanneer wij er dus voor kiezen een hulpmiddel wel of juist (nog) niet in ons aanbod op te nemen, dan is dat altijd een weloverwogen beslissing.

 

Passing Score

Bij het zoeken naar oplossingen en introduceren van nieuwe hulpmiddelen kunnen wij gebruikmaken van een groot wereldwijd netwerk. Elk van onze adviseurs is bovendien productspecialist van een specifieke productgroep en onderhoudt hiervoor nauw contact met ontwikkelaars en leveranciers. Hierdoor zijn wij altijd goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en nieuwste mogelijkheden. Daarnaast werken wij nauw samen met instellingen, hogescholen en universiteiten, en hebben wij door de jaren heen een waardevolle band opgebouwd met veel cliënten en therapeuten.

Op het gebied van oogbesturing is rdgKompagne hét expertisecentrum in Nederland. In de 25 jaar dat rdgKompagne al met oogbesturing werkt, hebben wij de techniek sterk zien verbeteren, waardoor deze voor steeds meer mensen in meer situaties kan worden ingezet. Het blijft echter een complexe techniek. Middels een aanvullend dienstenpakket wil rdgKompagne gebruikers van oogbesturing extra ondersteunen en therapeuten, begeleiders en leerkrachten faciliteren. Ook geven wij informatie en demonstraties aan alle belangstellenden. Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij zetten onze expertise graag voor u in, of u nu professional bent of cliënt.

 

Samenwerkingen

Naast ARKOM, waar rdgKompagne sinds de oprichting in 2002 deel van uitmaakt, zijn wij ook aangesloten bij DATEurope. DATEurope is een Europese brancheorganisatie voor digitale ondersteunende technologie (of Digital Assistive Technology), die de de DAT-industrie vertegenwoordigt met zijn ontwikkelaars, producenten, distributeurs en serviceverleners in heel Europa. De missie is deze gespecialiseerde industrie te verenigen, voor meer invloed op wetgeving, bewustwording, duurzaamheid, groei en commercie. De visie van DATEurope is toegang tot digitale ondersteunende technologie voor iedereen beschikbaar te maken.

Daarnaast staat rdgKompagne aan de basis van Lacoh, de Nederlandse branchevereniging van bedrijven die zich bezighouden met de productie en levering van hulpmiddelen voor armondersteuning, ondersteunde communicatie en omgevingsbediening.

Sinds 2017 werken wij ook samen met NVLF, de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie.