• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
Tobii I-13

Nog meer vermogen voor je ogen

21-10-2019

Tobii Dynavox lanceert vandaag hun nieuwste communicatiehulpmiddelen met oogbesturing: de I-13 en I-16.

Oogbesturing op zijn best

De I-13 en I-16 zijn de opvolgers van de I-12+ en I-15+ en zijn sneller, dunner en lichter dan hun voorgangers, zonder aan robuustheid in te boeten.

Daarnaast zijn de I-13 en I-16 voorzien van Tobii’s 5e generatie oogbesturingsmodule, die is ontstaan uit jarenlang onderzoek en ontwikkeling, feedback van gebruikers en testdata van miljoenen ogen van alle soorten gebruikers en omstandigheden. Die kennis heeft geresulteerd in de meest tolerante en best presterende tracker ter wereld.

De I-13 en I-16 zijn daarmee uitermate geschikt voor gebruikers met bijvoorbeeld CP, ALS en Rett syndroom.

Natuurlijke conversatie

Uiteraard hebben de I-13 en I-16 aan de achterzijde twee krachtige luidsprekers, die geoptimaliseerd zijn voor spraak. Maar de communicatie wordt nog eens extra ondersteund door het nieuwe meeleesscherm, dat getypte of geselecteerde boodschappen zichtbaar maakt voor de gesprekspartner. Zo kunt u in elke situatie oogcontact houden tijdens het communiceren en houdt u de aandacht vast tijdens het formuleren van een boodschap.

Veelzijdig als altijd

Net als hun voorgangers zijn de I-13 en I-16 te gebruiken voor communicatie, zowel met tekst als met symbolen, maar ook voor computer-, internet- en omgevingsbediening. Hiervoor zijn de apparaten uitgerust met de softwarepakketten CommunicatorSnap en het kant-en-klare vocabulaire Core First Lite, Snap Scene, en speciale interfaces voor computergebruik.

Meer informatie…