• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
C-BiLLT, diagnostische test voor het begrip van gesproken taal

Nieuw in onze webshop: bedieningen voor C-BiLLT

03-02-2022

C-BiLLT is een diagnostische test voor het begrip van gesproken taal bij zeer moeizaam of niet-sprekende kinderen met ernstige cerebrale parese of andere motorische beperkingen. De C-BiLLT wordt afgenomen op de computer en is zo ontwikkeld dat bij de afname geen of nauwelijks motorische handelingen van het kind worden gevraagd. De C-BiLLT kan worden afgenomen met een aanraakscherm, maar ook met behulp van blikrichting, oogbesturing, hoofdbediening of schakelaars.

De C-BiLLT is de uitkomst van een intensieve samenwerking tussen de afdelingen Kinderrevalidatiegeneeskunde, Kinderneurologie en Pediatrische Psychologie van het VU medisch centrum en ontwikkeld in het kader van een promotieonderzoek. Bij de ontwikkeling van de C-BiLLT heeft rdgKompagne meegedacht over de wijze waarop alternatieve bedieningen, zoals oogbesturing, kunnen worden toegepast bij het afnemen van de test.

C-BiLLT Bedieningenpakket

De verschillende succesvol geteste bedieningsvormen hebben wij samengevoegd in speciale C-BiLLT Bedieningenpakketten, waarmee u uw eigen complete C-BiLLT systeem kunt creëren. Deze pakketten zijn nu ook verkrijgbaar in onze webshop.

Met deze bedieningen is het zelfs voor kinderen met ernstige motorische beperkingen mogelijk om betrouwbaar en adequaat te reageren op de testvragen van de C-BiLLT.