• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
Migratie Snap Core First

Migreer uw Snap Core First

21-10-2020

Update 11-11-2020
Het migratieproces is vanaf vandaag beschikbaar. Lees hieronder wat u moet doen om te migreren. NB: de migratiemelding verschijnt alleen als u werkt in de laatste Windows Store-versie. Verschijnt bij u de melding niet? Voer dan eerst een update uit met behulp van de updateknop in Snap Core First:

Update 22-10-2020
Op basis van feedback van gebruikers heeft Tobii Dynavox besloten de geplande migratie uit te stellen tot medio november. Zo heeft u meer tijd om u erop voor te bereiden. U krijgt een melding in de app als het migratieproces klaar staat om gestart te worden.

 

Aan alle Snap Core First-gebruikers,

Deze week zal er een wijziging plaatsvinden in alle Snap Core First-licenties voor Windows. De app Snap Core First verlaat dan de Windows Store. In plaats daarvan verschijnt een volledig nieuwe softwareversie, die alleen nog is te downloaden via Tobii Dynavox. Om software-updates te blijven ontvangen, moet u uw Snap Core First migreren naar deze nieuwe versie.

Migreren is niet moeilijk. In uw app zal een melding en een rood waarschuwingssymbool verschijnen. Door op dat symbool te klikken, kunt u het geautomatiseerde migratieproces starten. Dit hoeft u niet meteen te doen. U kunt uw app gewoon blijven gebruiken tot u klaar bent voor de migratie. Let wel dat u in de oude versie geen updates meer zult ontvangen. Het symbool zal blijven staan om u daaraan te herinneren:

Zodra u het migratieproces start, wordt er een back-up gemaakt van uw gebruiker(s), wordt de nieuwste versie van Snap Core First gedownload en worden de gebruiker(s) en paginaset(s) in de nieuwe versie ingesteld. Ook eventuele aankopen worden overgedragen naar de nieuwe versie.

Wilt u alle migratiestappen eerst rustig bekijken? Bekijk dan deze videotutorial of dit stappenplan in tekst (beide Engelstalig).

Na de migratie kunt u ook de volledige versie van Core First binnenhalen. Ga daarvoor binnen de Instellingen naar Paginaset, kies Core First en klik dan op Paginaset aanmaken. Er verschijnt nu een lijst met paginasets. Selecteer Core First (onder het kopje Nederlands), klik op Volgende, geef zo nodig een nieuwe naam, en klik op Maken. De volledige versie is dan toegevoegd.