• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
MEMOplanner

Het gemak van lineaire tijd

13-10-2021

Hoeveel tijd heb ik nog voor deze taak? Wat gebeurt hierna? Wanneer is het pauze? Hoe laat moet ik weg om op tijd te zijn? Wat kan ik allemaal doen in een uur? Hoe lang mag ik douchen? Wanneer mag ik gamen? Hoelang moet ik bij de dokter wachten? Hoe lang is een kwartier?

Herkent u die vragen? Neem dan eens een kijkje bij onze producten voor Cognitieve Ondersteuning

Timers

Eerder dit jaar introduceerden wij al de MEMO Timers: een serie timers die het abstracte begrip ’tijd’ visueel inzichtelijk maken. Dat doen ze door middel van een lineaire weergave met ledlampjes, die een voor een uitgaan als de tijd verstrijkt. Daarmee wordt de tijd concreter, ‘telbaar’ en makkelijker om over praten. De timers zijn bovendien robuust en waterdicht en er valt niet mee te smokkelen.

Planners

Nu hebben wij ons aanbod uitgebreid met het MEMOdayboard, de MEMOplanner en de HandiCalendar: drie veelzijdige planhulpmiddelen met diezelfde lineaire tijdweergave. Deze hulpmiddelen geven duidelijkheid, structuur, rust en autonomie, door de tijd, informatie en taken te visualiseren.

In Zweden zijn deze hulpmiddelen al een groot succes, o.a. onder mensen met een ASS, ADD, ADHD, NAH of dementie. Daarom brengt rdgKompagne ze nu graag ook naar Nederland.

Webinar

Wilt u meer weten over het concept lineaire tijd en de timers en planners die daarop gebaseerd zijn? Volg dan op woensdag 27 oktober om 15:00 uur onze webinar ‘Het gemak van lineaire tijd’. In deze webinar vertellen we alles over de theoretische achtergronden, onderzoeken en ervaringen. Daarnaast geven we een demonstratie van de verschillende hulpmiddelen en laten we zien hoe deze in de praktijk kunnen worden ingezet. Zien we u daar? Meld u dan hier aan en noteer het in uw eigen agenda of planner!