• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
Lightwriter SL50

De Lightwriter SL50 is er!

02-04-2019

De Lightwriter is inmiddels een klassieker onder de communicatiehulpmiddelen, maar nog altijd springlevend! De Lightwriter is een spraakcomputer voor geletterde gebruikers met een goede handfunctie, die graag typen met fysieke, voelbare toetsen. De SL50, opvolger van de SL40, is nu ook in het Nederlands verkrijgbaar.

Natuurlijke communicatie

Net als zijn voorgangers heeft de SL50 twee tekstschermen, één voor de gebruiker en één voor de gesprekspartner. Dit zorgt voor natuurlijke communicatie, waarbij u oogcontact houdt en ook gebruik kunt blijven maken van gebaren en lichaamstaal. De Lightwriter is bovendien voorzien van een kunstmatige stem (man of vrouw naar keuze), die ook in rumoerige situaties luid en helder door de ingebouwde speakers klinkt.

Verlichte toetsen

De schermen van de SL50 zijn dankzij instelbare achtergrondverlichting ook in zonlicht goed afleesbaar. Nieuw is de mogelijkheid de toetsen te verlichten, zodat u ook in het donker goed kunt communiceren.

Telefoneren en sms’en

Ook communiceren op afstand is mogelijk met de SL50. Maak via Bluetooth verbinding met uw mobiele telefoon en gebruik de stem of tekst van uw Lightwriter om te telefoneren en sms’en.

Snel en effectief

De ingebouwde woordvoorspeller en de mogelijkheid zinnen voor te programmeren helpen u om snel en effectief te communiceren. De Lightwriter is voorzien van een uitgebreid woordenboek, maar leert ook nieuwe woorden van u, waardoor hij steeds beter zal gaan voorspellen.

Typen of scannen

De toetsen van de Lightwriter zijn voelbaar en geven duidelijke tactiele feedback. De gevoeligheid van de toetsen is instelbaar. De Lightwriter kan ook voorzien worden van een raster. Daarmee komen de toetsen verzonken te liggen, zodat u uw hand kunt laten rusten op het raster, zonder per ongeluk een toets in te drukken.

Dankzij de verlichte toetsen is het ook mogelijk de SL50 scannend te bedienen. Daarbij lichten de toetsen rij voor rij en toets voor toets op, zodat u met slechts één of twee schakelaars de gewenste toetsen kunt activeren.

Meer informatie…