I-13 en I-16

De I-13 en I-16 zijn twee platte tabletachtige communicatiehulpmiddelen met een ingebouwde module voor oogbesturing. De I-13 heeft een schermformaat van 13,3 inch, dat van de I-16 is 15,6 inch.

Oogbesturing
De I-13 en I-16 zijn voorzien van Tobii’s 5e generatie oogbesturingsmodule, die is ontstaan uit jarenlang onderzoek en ontwikkeling, feedback van gebruikers en testdata van miljoenen ogen van alle soorten gebruikers en omstandigheden. Die kennis heeft geresulteerd in de meest tolerante en best presterende tracker ter wereld.

De oogbesturing van Tobii werkt zeer eenvoudig en nauwkeurig. Bovendien hebben ongecontroleerde bewegingen geen invloed op de werking. De I-13 en I-16 zijn dan ook niet alleen geschikt voor gebruikers met bijvoorbeeld ALS of LIS, maar ook voor bijvoorbeeld CP en Rett syndroom.

Altijd verstaanbaar
De I-13 en I-16 hebben aan de achterzijde twee zeer krachtige luidsprekers, die geoptimaliseerd zijn voor spraak. De communicatie wordt extra ondersteund door het ingebouwde meeleesscherm, dat getypte of geselecteerde boodschappen zichtbaar maakt voor de gesprekspartner. Zo kunt u in elke situatie oogcontact houden tijdens het communiceren, houdt u de aandacht vast tijdens het formuleren van een boodschap en bent u ook in groepen en rumoerige ruimtes goed verstaanbaar.

Communiceren
De I-13 en I-16 worden geleverd met de softwarepakketten Communicator en Snap, die geschikt zijn voor communicatie met symbolen en/of tekst, in combinatie met synthetische en/of natuurlijke spraak. De standaard meegeleverde paginasets voorzien het apparaat van een complete gebruikersinterface, die het hulpmiddel snel en gemakkelijk toegankelijk maakt. Communicator bevat naast pagina’s voor communicatie ook pagina’s voor internetten, e-mailen, bellen, sms’en, chatten, skypen, facebooken, schrijven van documenten, muziek beluisteren, spelletjes spelen, het bedienen van apparaten in huis en het wijzigen van apparaatinstellingen. Snap is standaard ingericht met het kant-en-klare vocabulaire Core First.

De communicatiesoftware legt als het ware een onzichtbaar raster over de knoppen op het scherm, waardoor deze gemakkelijk zijn te bedienen met de ogen: u kunt direct naar de knoppen kijken om ze te activeren. Wanneer u naar een knop kijkt, dan licht deze op. De knop kan vervolgens geselecteerd worden door de blik erop te fixeren (dwellselectie), te knipperen, of een schakelaar te gebruiken. Met behulp van de software zijn de knoppen gemakkelijk groter of kleiner te maken.

De meer ervaren gebruiker kan de communicatiesoftware afsluiten om toegang te krijgen tot de Windows-omgeving. Gebruikers die daartoe cognitief niet in staat zijn, kunnen beperkt worden tot het gebruik van Communicator of Snap.

Computerbediening
Voor het bedienen van de Windows-omgeving zijn de I-13 en I-16 voorzien van de Tobii Computer Control software. Deze software maakt Windows-bediening zeer intuïtief en snel: u kijkt gewoon korte tijd naar een icoon of plek op het scherm en er verschijnt een eenvoudig menu met klikfuncties.

Extra’s
Met de Wake-on-Gaze functie is het hulpmiddel met de ogen uit de slaapstand te halen en in slaapstand te zetten, door naar een onzichtbare “knop” buiten het scherm te kijken.

De I-13 en I-16 hebben twee ingebouwde camera’s, die gebruikt kunnen worden voor het maken van foto’s voor de communicatiepagina’s, om de dag vast te leggen, maar ook voor het gebruik van bijvoorbeeld Skype. Daarnaast zijn ze voorzien van wifi, Bluetooth en een IR-zender voor omgevingsbediening.

Hardware
De I-13 en I-16 zijn ontworpen om tegen een stootje te kunnen. Het scherm is gemaakt van sterk, krasvast en waterdicht Gorilla Glass. Gegevens worden opgeslagen op een schokbestendige solid state drive. Bovendien hebben de I-13 en I-16 geen kabels en andere losse of uitstekende onderdelen. Voor buitengebruik is het scherm voorzien van een anitreflectiecoating.

Aan de voorzijde van het hulpmiddel bevinden zich 2 programmeerbare knoppen. Deze zijn bedienbaar zijn door aanraking, maar ook met de ogen.

De camera’s die de oogbewegingen registreren bevinden zich enigszins gekanteld onder het scherm, zodat ze optimaal op ogen gericht zijn. De I-13 en I-16 kunnen rechtop staan op een tafelblad, of opgebouwd worden, bijvoorbeeld op een rolstoel of bij het bed. Om het hulpmiddel goed te kunnen positioneren op een tafelblad, wordt een verstelbaar voetstuk meegeleverd.

Technische gegevens I-13
Afmetingen: 33.8 x 24.1 x 8.1 cm
Gewicht: 2,3 kg
Scherm: 13,3 inch capacitief aanraakscherm, 10-punts Multi-touch, beeldverhouding 16:9, 1920×1080 pixels, Gorilla Glass
Meeleesscherm: 480×128 pixels
Systeem: Intel Core i5 7300U, 8 GB LPDDR4 RAM, Windows IoT Enterprise
Eyetracker: Tobii IS5 Module
Opslag: 256 GB SATA SSD
Accucapaciteit: +/- 6,5 uur
Ingebouwd: 2x 10W speakers, microfoon, camera voor (2 MP) en achter (8 MP), WLAN (IEEE 802.11 a/b/g/n/ac), IR (Vishay TSMP77000), Bluetooth 4.1
Aansluitingen: 2x USB 3.0, 2x 3,5 mm jack (schakelaar), 1x 3,5 mm jack (hoofdtelefoon)
Fysieke knoppen: aan/uit, harder, zachter, 2x programmeerbaar

Technische gegevens I-16
Afmetingen: 39.1 x 26.9 x 8.4 cm
Gewicht: 2,7 kg
Scherm: 15,6 inch capacitief aanraakscherm, 10-punts Multi-touch, beeldverhouding 16:9, 1920×1080 pixels, Gorilla Glass
Meeleesscherm: 480×128 pixels
Systeem: Intel Core i5 7300U, 8 GB LPDDR4 RAM, Windows IoT Enterprise
Eyetracker: Tobii IS5 Module
Opslag: 256 GB SATA SSD
Accucapaciteit: +/- 6,5 uur
Ingebouwd: 2x 10W speakers, microfoon, camera voor (2 MP) en achter (8 MP), WLAN (IEEE 802.11 a/b/g/n/ac), IR (Vishay TSMP77000), Bluetooth 4.1
Aansluitingen: 2x USB 3.0, 2x 3,5 mm jack (schakelaar), 1x 3,5 mm jack (hoofdtelefoon)
Fysieke knoppen: aan/uit, harder, zachter, 2x programmeerbaar

De I-13 en I-16 zijn ook verkrijgbaar als dynamisch communicatiehulpmiddel zonder oogbesturing.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag