• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
Communicatiehulpmiddel Tellus i6 met AlphaCore

AlphaCore voor Mind Express nu beschikbaar

05-10-2022

Vorige week hebben wij op het ALS Zorgverleners Congres naast onze nieuwe Ultraspoedprocedure ook AlphaCore voor Mind Express geïntroduceerd. Daarbij werd AlphaCore toegelicht in een presentatie door drs. Sandra Offeringa van ALS-team Amsterdam UMC.

AlphaCore voor Mind Express is niet zomaar een paginaset, maar een complete strategie voor mensen met ALS/NMA, met als uitgangspunt een streven naar volwaardige communicatie.

Binnenkort organiseren wij in samenwerking met producent Jabbla een webinar waarin u uitgebreider kennis kunt maken met deze nieuwe AlphaCore-versie. Vanaf deze week is Alphacore voor Mind Express beschikbaar voor adviezen en leveringen.

 

Volledig vernieuwd en écht Nederlands

Tijdens het congres kregen we vragen over het verschil tussen AlphaCore voor Mind Express en de reeds bestaande versie voor The Grid. Het klopt dat AlphaCore al langer bestaat en oorspronkelijk is ontwikkeld binnen The Grid. En hoewel het systeem in Nederland nog relatief onbekend is, was er voor een oudere Grid-versie ook al een Nederlandse vertaling beschikbaar. Er zijn echter grote verschillen met deze nieuwe versie, die we graag voor u toelichten. Want in feite is AlphaCore voor Mind Express een ‘AlphaCore Plus’.

1. Lokalisatie

Voor de Nederlandse Mind Express-versie is het systeem niet slechts plat vertaald, maar volledig gelokaliseerd naar de Nederlandse praktijk, met onderbouwing en aanvullingen op basis van Nederlandse expertise. Daarvoor heeft ontwikkelaar Jabbla nauw samengewerkt met logopedist en spraak-taalpatholoog drs. Sandra Offeringa. Dit in tegenstelling tot eerdere vertalingen.

2. Nieuwe functies

Daarnaast heeft logopedist en spraak- en taalpatholoog Amy Roman, de oorspronkelijke bedenker van het AlphaCore-systeem, voor de doorontwikkeling de overstap gemaakt naar Mind Express, onder meer vanwege de technische mogelijkheden. Zij was direct betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe AlphaCore binnen Mind Express én de lokalisatie naar het Nederlands. Op initiatief van Amy Roman is deze nieuwe versie van AlphaCore aangepast en verbeterd met o.a.:

  • Nieuwe toetsenborden
  • Een tool die helpt bij het kiezen van het juiste toetsenbord
  • Het kernwoordentoetsenbord is voorzien van dynamische grammaticale vervoeging, voor het snel vormen van correcte zinnen – een verrijking die op dit niveau alleen mogelijk is binnen Mind Express
  • De kant-en-klare woordenschat (categorieën, zinnen, snelle boodschappen) kan door de gebruiker zelf aangepast worden
  • Integratie van Message Banking op unieke wijze, dankzij samenwerking met naast Amy Roman ook John Costello, de geestelijk vader van het Message Banking-concept

 

Benieuwd?

Vraag uw adviseur om een demonstratie of houd onze berichtgeving in de gaten voor de webinar!