AssistX Mobil

AssistX Mobil is een compleet systeem voor binnenhuisoproep, dat bestaat uit een of meer meeneembare zenders (Tx4) en ontvangers (Rx4). AssistX Mobil is geschikt voor individueel (thuis)gebruik en voor (woon)groepen.

Het unieke aan AssistX is dat het systeem te bedienen is met uiteenlopende aangepaste bedieningen, zodat er voor iedereen een oplossing is voor het oproepen van hulp. Bovendien is AssistX uiterst veilig en betrouwbaar.

Werking
AssistX Mobil werkt als volgt.
1. Een cliënt activeert de zender met behulp van de rode knop, of met een aangepaste bediening.
2. De oproep komt bij álle ontvangers aan. De ontvangers geven een continu signaal met flitslicht. Daarnaast verschijnt in het display de naam van degene die hulp nodig heeft.
3. Als de oproep bij tenminste één ontvanger is aangekomen, licht de zenderknop rood op, zodat de cliënt kan zien dat de oproep gelukt is.
4. Slechts een van de zorgverleners hoeft de oproep aan te nemen. Diegene bevestigt de ontvangst met de OK-knop. De oproep stopt dan op alle andere ontvangers.
5. De zenderknop van de cliënt wordt nu groen, zodat hij of zij kan zien dat de oproep is ontvangen en bevestigd.
6. Bij de gebruiker aangekomen, beëindigt de zorgverlener de oproep door op de rode zenderknop te drukken. Komt de hulpverlener niet binnen een ingestelde tijd, dan zullen de ontvangers opnieuw afgaan.

AssistX is dus eenvoudig door één cliënt en één zorgverlener te gebruiken, maar ook door meerdere cliënten en/of zorgverleners. Ook is het mogelijk dat één cliënt meerdere zenders heeft. Ook in dat geval kan de zorgverlener in het display van de ontvanger zien waar een signaal vandaan komt.

Bediening
De AssistX Mobil-zender is voorzien van een speciale AssistX-poort. Deze ziet eruit als gewone 3,5 mm schakelaarpoort. Hierop kunt u een standaard schakelaar aansluiten (‘normaal open’), maar ook een ‘normaal gesloten’ (NC) schakelaar. Die schakelaars geven een alarmsignaal bij verbindingsverlies, bijv. door kabelbreuk, waardoor ze veiliger zijn. AssistX is compatible met de Kajo en PikoButton NC-schakelaars, die beschikbaar zijn in verschillende formaten.

Behalve schakelaars kunt u op de AssistX-poort ook een van deze sensoren aansluiten:

 • IR-ontvanger (AssistX IR one)
  Activeer AssistX Mobil met een omgevingsbediening, of met een communicatiehulpmiddel met infraroodzender.
  Voor instellingen met meerdere gebruikers van een IR-zender zijn vier IR-kanalen instelbaar, zodat meerdere gebruikers hun IR-zender in dezelfde ruimte kunnen gebruiken.
 • Easywave RF-ontvanger (AssistX RX one)
  Activeer AssistX Mobil met een omgevingsbediening met Easywave-zender.
 • Akoestische sensor (AssistX AS one)
  Deze reageert op geluid. U kunt met behulp van drie drukknopjes instellen bij welke toonhoogte, volume en geluidsduur het oproepsignaal geactiveerd wordt.
 • Benaderingssensor (AssistX ProX one)

Tenslotte kunt u de AssistX-poort ook gebruiken voor het aansluiten van een speciale lamp (AssistX BL one), die een extra duidelijke bevestiging geeft dat een oproep is aangekomen.

De AssistX-poort kan elk van de bovengenoemde functies vervullen. De poort herkent automatisch de aangesloten module, daarvoor hoeft u niets te configureren.

AssistX Mobil Configurator
Met behulp van de AssistX-software kunt u eenvoudig zelf een aantal instellingen wijzigen. Zo kunt u o.a. het type alarmsignaal (geluid, licht, vibratie) instellen, en elke zender een naam geven, die bij een oproep in het display van de ontvanger(s) wordt getoond.

Veiligheid
Alle AssistX-producten voldoen aan de DIN VDE 0834 veiligheidsnorm.

Wanneer de aangesloten schakelaar of sensor wordt ontkoppeld terwijl de zender is ingeschakeld, zal automatisch een oproep worden verzonden.

Technische gegevens
Afmetingen: 65 x 119 x 26,5 mm (zender/ontvanger)
Gewicht: 110 g (zender), 130 g (ontvanger)
IP-klasse: IP54
Frequency: 869,225 MHz (sociaal alarm)
Voeding: ingebouwde Li-Ion accu
Gebruiksduur (afhankelijk van gebruik): 24-72 uur (zender), 10-24 uur (ontvanger)
Oplader: 5 V (USB)
Bereik: 30-350 m (typische binnenruimte: 80 m)

Optioneel zijn een docking station voor ontvangers, een oplaadhulp voor zenders en een montagebeugel voor opbouw verkrijgbaar.

 

AssistX Mobil is ook beschikbaar in onze webwinkel.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag