AssistX Call

AssistX is een veilig en betrouwbaar systeem voor binnenhuisoproep, met uiteenlopende mogelijkheden voor aangepaste bediening.

AssistX Call is een interface die het mogelijk maakt aangepaste bedieningen aan te sluiten op een bestaand (zuster)oproep- of alarmsysteem. Heeft uw instelling al een oproepsysteem geïnstalleerd, maar is voor sommige cliënten de bediening een probleem? Dan kan AssistX Call uitkomst bieden.

AssistX Call wordt met een kabel aangesloten op de bestaande infrastructuur voor oproep of alarmering. De aansluiting is afhankelijk van het door u gebruikte systeem. Voor veel systemen is al een standaardkabel beschikbaar. Is dat nog niet het geval, dan wordt die zonder extra kosten gemaakt.

Bediening
AssistX Call is voorzien van twee speciale AssistX-poorten. Deze zien eruit als gewone 3,5 mm schakelaarpoorten. Hierop kunt u standaard schakelaars aansluiten (‘normaal open’), maar ook ‘normaal gesloten’ (NC) schakelaars. Die schakelaars geven een alarm bij verbindingsverlies, bijv. door kabelbreuk, waardoor ze veiliger zijn. AssistX is compatible met de Kajo en PikoButton NC-schakelaars, die beschikbaar zijn in verschillende formaten.

Behalve schakelaars kunt u op de AssistX-poorten ook verschillende sensoren aansluiten. Beschikbare sensoren:

 • IR-ontvanger (AssistX IR one)
  Activeer AssistX Mobil met een omgevingsbediening, of met een communicatiehulpmiddel met infraroodzender.
  Voor instellingen met meerdere gebruikers van een IR-zender zijn vier IR-kanalen instelbaar, zodat meerdere gebruikers hun IR-zender in dezelfde ruimte kunnen gebruiken.
 • Easywave RF-ontvanger (AssistX RX one)
  Activeer AssistX Mobil met een omgevingsbediening met Easywave-zender.
 • Akoestische sensor (AssistX AS one)
  Deze reageert op geluid. U kunt met behulp van drie drukknopjes instellen bij welke toonhoogte, volume en geluidsduur het alarm geactiveerd wordt.
 • Benaderingssensor (AssistX ProX one)

Tenslotte kunt u een AssistX-poort gebruiken voor het aansluiten van een speciale lamp (AssistX BL one), die een extra duidelijke bevestiging geeft dat een oproep is aangekomen.

Beide AssistX-poorten kunnen elk van de bovengenoemde functies vervullen. De poort herkent automatisch de aangesloten module, daarvoor hoeft u niets te configureren.

Werking
Uw cliënt activeert met de aangesloten schakelaar of sensor het oproep- of alarmsysteem van uw instelling. De AssistX Call geeft een visuele terugkoppeling als de oproep is aangekomen. Die melding kan eventueel extra versterkt worden met de speciale feedbacklamp.

Veiligheid
Alle AssistX-producten voldoen aan de DIN VDE 0834 veiligheidsnorm.

De AssistX Call wordt gevoed via het lichtnet. Voor calamiteiten is de AssistX Call voorzien van een ingebouwde Li-Ion accu, die het apparaat bij stroomuitval nog zeker 24 uur van voeding voorziet. Wanneer de accu dreigt leeg te raken, geeft de AssistX Call een alarm en lichtsignalen.

 

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag