Step Pad

De Step Pad is een hulpmiddel voor cognitieve ondersteuning, bedoeld voor mensen die moeite hebben om taken met meerdere stappen zelfstandig te voltooien.

Op de Step Pad kunnen taakinstructies voor vier taken of activiteiten opgenomen worden. Deze activiteiten worden aangeduid door pictogrammen of fotootjes. De gebruiker kiest een activiteit door op de afbeelding te drukken en speelt vervolgens met de vorige- en volgende-knoppen de instructies voor die activiteit stap voor stap af. De Step Pad is zeer eenvoudig in gebruik en kan zinvol zijn als therapeutische leertool of als hulpmiddel voor de langere termijn.

De Step Pad is klein en handzaam. De drie navigatieknoppen zijn gemakkelijk in te drukken met de duim. Aan de zijkant, in het bereik van de wijsvingers, zijn twee volumeknoppen geplaatst. Direct daarboven bevinden zich twee kleine knoppen waaronder kernboodschappen kunnen worden opgenomen, te gebruiken voor belangrijke informatie of uitingen.

De Step Pad is voorzien van twee speakers en heeft voldoende volume om gehoord te worden in een rumoerige omgeving. Voor de nodige privacy is het ook mogelijk een koptelefoon aan te sluiten.

Op de Step Pad kunnen tot 29 stappen per activiteit opgenomen worden. Het maken van opnames is eenvoudig. Opnieuw opnemen of tussenvoegen van een stap is mogelijk zonder de andere opnames te beïnvloeden. Naast de taakinstructies kan onder elke activiteitknop een hint ingesproken worden, zodat de gebruiker kan horen of hij of zij de juiste activiteit heeft geselecteerd. De opnameknop kan voor de gebruiker afgeschermd worden. Ook is het mogelijk slechts één activiteit toegankelijk te maken voor de gebruiker.

De Step Pad past goed in de tas of jaszak en wordt geleverd met een nekkoord en een korte draagband, waarmee hij aan de riem kan worden gehangen.

Technische gegevens
Afmetingen: 165 x 80 x 25 mm
Gewicht: 150 gram
Opnamecapaciteit: 32 minuten
Voeding: 2 AAA-batterijen

 

De Step Pad is ook beschikbaar in onze webwinkel.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag