Look to Read

Beginnende geletterdheid voor OC-gebruikers
Ontluikende geletterdheid begint met het spelenderwijs ontdekken van boeken: kijken naar de kaft, leren dat tekst van links naar rechts gaat, bladeren om verder te komen in een verhaal – het zijn allemaal belangrijke lessen. Met Look to Read kunnen jonge OC-gebruikers zelfstandig op die ontdekkingsreis. Look to Read is leuk voor elke beginnende lezer – het maakt niet uit of je nog maar net begint of al wat leesvaardigheden hebt.

Look to Read is speciaal ontwikkeld voor kinderen met een beperking en is te bedienen met oogbesturing, schakelaar(s) of aanraakscherm. Elk boek is volledig toegankelijk, met aantrekkelijke verhalen en leuke activiteiten voor elk niveau.

Look to Read bevat:

  • 16 originele verhalen met animaties
  • 4 voortgangsniveaus
  • communicatiekaart met symbolen bij elk verhaal
  • leeractiviteit bij elk verhaal
  • hoog contrast modus voor gebruikers met een visuele beperking


Zo werkt Look to Read
1. Kies een van de 16 verhalen over de magische avonturen van het jongetje Pip en zijn familie.
2. De zinnetjes van het verhaal verschijnen op het scherm. Kijk naar de woorden, raak ze aan, druk op je schakelaar, of klik met je muis om ze te laten voorlezen.
3. Nadat je de hele zin hebt gelezen, brengen leuke animaties het verhaal tot leven.

De verhalen in Look to Read zijn verdeeld in 4 verschillende leesniveaus. In elk stadium worden nieuwe geluiden en woordenschat geïntroduceerd, om voort te bouwen op wat je al hebt geleerd. Daarbij worden de geluiden steeds complexer en de verhalen langer, met meer woorden op een pagina.

Nederlandse versie
Look to Read is volledig Nederlandstalig. De software, verhalen en activiteiten zijn echter van oorsprong Engelstalig. Verhalen zijn vertaald naar het Nederlands, maar klanken en woorden komen natuurlijk niet overeen met het Engels. Daarom zijn de activiteiten rond klanken en woordvorming in de Nederlandse versie niet beschikbaar. Wel is bij elk verhaal de activiteit ‘Wat gebeurde er’ beschikbaar. Daarnaast is er voor elk verhaal een passende Nederlandse communicatiekaart. Alle verhalen en woorden zijn ook in het Nederlands geschikt voor beginnende lezers.

Look to Read is gemaakt om te draaien op communicatiehulpmiddelen en tablets, zowel van groot als klein formaat.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag