• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
MaximEyes

MaximEyes

08-12-2016

MaximEyes is een gratis set van 40 Mind Express activiteiten voor beginnende gebruikers van oogbesturing. Op een motiverende, speelse manier experimenteren en oefenen gebruikers met oogbesturing. Zo leren zij focussen op een doelwit, kiezen tussen meerdere doelwitten, en bewegende objecten selecteren.

De activiteiten zijn verdeeld over 4 categorieën:

Ontdekken

Kijk het scherm rond en zie wat er gebeurt. Kriebel de pinguïns en laat ze lachen, doe bloemen groeien met je ogen, kijk wat er verborgen zit onder een stapel bladeren, etc.

Eén doelwit

Leer focussen op één doelwit. Begin met eenvoudige intuïtieve oefeningen en groei door naar meer uitdagende activiteiten. Neem een foto, scheer schapen, verklein de ruimtemonsters of blaas de kaarsjes uit, etc.

Meerdere doelwitten

Wanneer de gebruiker goed kan focussen, is de volgende stap keuzes te leren maken. Herken of zoek het juiste doelwit, of onthoud de juiste positie. Met deze activiteiten breidt de gebruiker zijn behendigheid met oogsturing verder uit. Speel een spelletje steen/papier/schaar of memory, ruim je kamer op, etc.

Bewegende doelwitten

Word een expert in oogsturing. Let goed op terwijl er verschillende dingen gebeuren op het scherm en kies het juiste doelwit. Zorg dat je niet opgegeten wordt door de haai, vang de vallende appels, red de planeet van de ruimtemonsters, etc.

Heatmap

MindExpress kan een eenvoudige heatmap maken van de oogbewegingen van de gebruiker, zodat u precies kunt zien waar de gebruiker naar gekeken heeft. Hieruit zou u bijvoorbeeld kunnen opmaken of de gebruiker een activiteit begrepen heeft.

Gratis

MaximEyes is gratis te downloaden van de Mind Express website. Hier vindt u nog veel meer gratis te downloaden Mind Express activiteiten, communicatiekaarten en educatieve materialen.

Om MaximEyes en andere activiteiten te kunnen gebruiken, is het programma Mind Express nodig.