• Communicatie
  • Bediening
  • Zelfstandig leven
  • Ontwikkeling, spel en therapie
  • Adaptatietechniek
Tobii I-series

Een facelift voor Tobii Communicator en de I-Series

18-06-2015

Tobii Dynavox komt met de I-Series+, opvolger van de succesvolle I-Series, en versie 5 van de communicatiesoftware Communicator.

Met een krachtigere processor levert de I-Series+ betere prestaties, zonder concessies te doen aan de batterijduur. Verder is de hardware niet veranderd: de I-Series+ heeft nog dezelfde krachtige speakers, ingebouwde camera’s, mogelijkheden voor internet en mobiele telefonie, sterke behuizing en superieure oogbesturingsmodule als zijn voorganger. Alleen de kleur is anders, met een volledig zwarte voorkant en een zilverkleurige achterkant.

Des te meer is er veranderd aan de software. De I-Series+ is voorzien van Windows 8.1, dat geoptimaliseerd is voor bediening met een aanraakscherm. Dankzij de grote knoppen biedt Windows 8 bovendien een betere interface voor Gaze Selection en andere aangepaste bedieningen. Dit is niet alleen een voordeel voor de gebruiker van het hulpmiddel, maar ook voor begeleiders: voor het wijzigen van instellingen en pagina’s zijn geen muis en toetsenbord meer nodig.

Maar ook de communicatiesoftware heeft een upgrade gekregen: de I-Series+ wordt geleverd met Communicator 5, dat dankzij een geheel vernieuwde interface nog gebruiksvriendelijker oogt en werkt dan zijn voorganger.

Communicator 5 bevat standaard een grote hoeveelheid pagina’s voor uiteenlopende gebruikersgroepen, van beginnende communiceerders tot geletterde volwassenen. Daarbij kan alle inhoud volledig aangepast worden aan de individuele behoeften van de gebruiker.

Met behulp van een vernieuwde wizard worden de software en het hulpmiddel eenvoudig in gebruik genomen. De wizard helpt met de keuze van de beste instellingen, paginasets en -indeling voor de gebruiker.

Dankzij de moderne gebruikersinterface en slimme functies kan de gebruiker sneller communiceren en kunnen therapeuten, familieleden of verzorgers de communicatiepagina’s gemakkelijker up-to-date houden. Met een eenvoudig snelmenu brengt u snel wijzigingen aan in o.a. de knopinhoud, het uiterlijk en de bediening. Bovendien zijn veel instellingen nu ook voor de gebruiker zelf toegankelijk.

Stapt u over van Communicator 4? Dan kunt u uw oude paginasets probleemloos blijven gebruiken in Communicator 5.