Amego

Amego is een complete gebruikersinterface voor geletterde Mind Express gebruikers. Via een persoonlijke startpagina geeft Amego toegang tot een groot aantal veelgebruikte computer- en internetfuncties. De hele paginaset is opgebouwd met grote knoppen en is daardoor ook gemakkelijk met de ogen te bedienen. Dankzij de consequente indeling is Amego bovendien uitermate geschikt voor gebruik met een aanraakscherm met 10×6 raster voor vingergeleiding.

Communiceren, internetten en ontspannen
Voor communicatie heeft Amego tekstgebaseerde communicatiekaarten en voorgeprogrammeerde zinnen, maar ook kaarten voor telefonie, sms en e-mail. Met dezelfde grote knoppen bedient u apparaten in huis, bekijkt en beluistert u uw video’s, foto’s en muziek, of bezoekt u internetpagina’s en Youtube. Daarnaast geeft Amego u controle over uw Windows-omgeving en de toepassingen Facebook, Twitter, Whatsapp, Skype, Spotify, Kindle, Word, Excel en Powerpoint. Een camera-app, kalender, notitie-app, rekenmachine en een groot aantal spellen maken Amego compleet.

Spellen
Het spelen van spellen met oogbesturing is niet eenvoudig en veel spellen ondersteunen het gebruik van oogbesturing überhaupt niet. Vaak zijn verschillende toetscombinaties nodig, waartussen snel geschakeld moet worden. Dat is met oogbesturing niet mogelijk. Spellen die bediend kunnen worden met alleen muisbewegingen en/of muiskliks zijn vaak gericht op kinderen, of te klein om goed met de ogen te kunnen besturen. Amego maakt een groot aantal bekende spellen toegankelijk voor gebruikers van oogbesturing. Zo speelt u bijvoorbeeld Tetris, Mijnenveger, Mastermind, Zeeslag en Sudoku. Uiteraard kunnen de spellen ook heel goed gespeeld worden met behulp van een aanraakscherm of ander invoerhulpmiddel.

Personaliseren
Binnen de Amego instellingen bepaalt u zelf welke knoppen u op de Amego homepage beschikbaar maakt. Daarnaast kunt u de Amego interface personaliseren door uw eigen kleurschema te kiezen, de bediening en de toetsenbordlay-out aan te passen.

Gratis
Amego is gratis te downloaden van de Mind Express website.

Om Amego te kunnen gebruiken, is het programma Mind Express of de vereenvoudigde versie Mind Express Player nodig. Mind Express Player is ook verkrijgbaar in onze webshop.