Dragon Professional

Dragon Professional is Nederlandse spraakherkenningssoftware (voorheen bekend onder de naam Dragon NaturallySpeaking). Deze software maak het mogelijk te dicteren in allerlei programma’s, zoals tekstverwerkers, e-mail programma’s, enz. Het programma heeft naast Nederlands ook Engelse dicteermodules.

Dragon Professional is zeer gebruiksvriendelijk en nagenoeg handenvrij te bedienen. Zo kan de muis met de stem bediend worden, is het in Internet Explorer mogelijk hyperlinks met de stem ‘aan te klikken’. Ook is het mogelijk nieuwe eigen stemcommando’s toe te voegen.

Lexicon
Bij het dicteren van tekst maakt Dragon standaard gebruik van het Van Dale woordenboek, met 250.000 woorden. Daarnaast wordt voor contextcontrole Het Groene Boekje gebruikt. Tijdens het werken met spraakherkenning wordt het standaard lexicon steeds verder uitgebreid met eigen woorden en ontstaat geleidelijk een persoonlijk woordenboek.

Voor juridische en medische vakgebieden zijn gespecialiseerde lexicons beschikbaar. Daarnaast is het mogelijk om een woordenboek te laten maken voor uw specifieke werkomgeving, door documenten te laten scannen en omzetten in een extra vocabulaire.

Het is ook mogelijk gebruik te maken van verschillende lexicons voor verschillende situaties (bijv. werk en hobby).

Andere talen
Op aanvraag zijn ook pakketten leverbaar in andere talen.

Systeemeisen
Processor: minimale eis 2.2 GHz Intel Dual Core of vergelijkbare AMD processor, met 2 MB L2 cache. Snellere processoren geven betere prestaties.
Vrije ruimte op de harde schijf: 4 GB (8 GB voor downloadinstallaties). Aanbevolen: 12 GB voor de installatie en de download van de software.
Besturingssysteem: Windows 10 (32- of 64-bit), Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 of hoger (alleen 64-bit) en Windows Server 2012 standard edition 64 bit.
RAM: aanbevolen minimaal 6 GB voor 64-bit Windows 10 en Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Windows server 2016, en Windows Server 2019.
Dragon goedgekeurde microfoon of headset.
Internet Explorer 11 of de huidige versie van Microsoft Edge, Chrome of Firefox.
Internetconnectie voor downloaden en activeren activatiecode.

Voor werksituaties zijn ook netwerklicenties beschikbaar.

Meer informatie over het gebruik van spraakherkenning.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag