Dragon Professional

Dragon Professional is Nederlandse spraakherkenningssoftware (voorheen bekend onder de naam Dragon NaturallySpeaking). Deze software maak het mogelijk te dicteren in allerlei programma’s, zoals tekstverwerkers, e-mail programma’s, enz. Het programma heeft naast Nederlands ook Engelse dicteermodules.

Dragon Professional is zeer gebruiksvriendelijk en nagenoeg handenvrij te bedienen. Zo kan de muis met de stem bediend worden, is het in Internet Explorer mogelijk hyperlinks met de stem ‘aan te klikken’. Ook is het mogelijk nieuwe eigen stemcommando’s toe te voegen.

Lexicon
Bij het dicteren van tekst maakt Dragon standaard gebruik van het Van Dale woordenboek, met 250.000 woorden. Daarnaast wordt voor contextcontrole Het Groene Boekje gebruikt. Tijdens het werken met spraakherkenning wordt het standaard lexicon steeds verder uitgebreid met eigen woorden en ontstaat geleidelijk een persoonlijk woordenboek.

Voor juridische en medische vakgebieden zijn gespecialiseerde lexicons beschikbaar. Daarnaast is het mogelijk om een woordenboek te laten maken voor uw specifieke werkomgeving, door documenten te laten scannen en omzetten in een extra vocabulaire.

Het is ook mogelijk gebruik te maken van verschillende lexicons voor verschillende situaties (bijv. werk en hobby).

Andere talen
Op aanvraag zijn ook pakketten leverbaar in andere talen.

Systeemeisen
Processor: advies 2.2 GHz Intel Dual Core of vergelijkbare AMD processor, met 2 MB L2 cache. Snellere processoren geven betere prestaties.
Vrije schijfruimte: 4 GB.
Besturingssysteem: Windows 10, 8.1, 8 of 7 (32- of 64-bit), Server 2008 R2 64-bit en Server 2012 standard edition 64 bit.
RAM: aanbevolen minimaal 4 GB voor 32-bit Windows versies en 6 GB voor 64-bit Windows versies en Windows Server.
Internet Explorer 11 of hoger, Chrome of Firefox.
16-bits geluidskaart.
Door Nuance goedgekeurde ruisarme headsetmicrofoon.
Dvd-romstation voor de installatie.
Internetverbinding voor de productactivering.

Voor werksituaties zijn ook netwerklicenties beschikbaar.

Meer informatie over het gebruik van spraakherkenning.

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag