SimplyWorks for iPad

SimplyWorks for iPad is een interfacekastje dat via Bluetooth wordt aangesloten op uw iPhone of iPad om deze met schakelaars bedienbaar te maken.

In iOS 7 zijn dankzij de functie “Switch Control” alle apps schakelaarbedienbaar. Switch Control maakt de iconen en andere links op de iPhone of iPad bereikbaar via scanning. Daardoor kunnen met behulp van SimplyWorks for iPad vrijwel alle functies van de iPhone of iPad bediend worden met schakelaars. Dit in tegenstelling tot andere Bluetooth schakelaars en interfacekastjes, die vaak alleen het gebruik van specifieke apps ondersteunen.

In oudere iOS-versies werkt SimplyWorks for iPad in combinatie met VoiceOver. Alle apps die VoiceOver ondersteunen, zijn dan met schakelaars bedienbaar, inclusief de meeste ingebouwde apps, zoals de mediaspeler, YouTube, Safari, iBooks, e-mail, de camera, het toetsenbord en de woordvoorspeller. (Let bij oudere iOS-versies dus op dat niet alle specifieke apps toegankelijk zullen zijn. Dit hangt af van of de ontwikkelaar van de app rekening heeft gehouden met VoiceOver.)

SimplyWorks for iPad werkt in combinatie met de (draadloze) schakelaars en/of joystick uit de SimplyWorks serie. Door gebruik te maken van de SimplyWorks Send-6 kunnen bovendien alle schakelaars met een 3,5 mm jackaansluiting gebruikt worden.

Met de joystick kunt u vooruit scannen (pook naar rechts), achteruit scannen (pook naar links), vooruit schuiven (pook omhoog), achteruit schuiven (pook omlaag), selecteren (linker muisknop) en annuleren (rechter muisknop). De schuiffunctie wordt bijvoorbeeld gebruikt bij het bladeren door e-books. Met de joystick is het dus niet mogelijk het scankader in vier richtingen over het scherm te bewegen. Aan de schakelaars zijn behalve deze nog andere functies toe te wijzen, voor de joystick geldt dat niet.

Ook het SimplyWorks toetsenbord (Clevy draadloos) kan aan SimplyWorks for iPad gekoppeld worden. Het is dan te gebruiken voor het invoeren van tekst (met uitzondering van de toetsen Insert, Delete, Home, End, Page Up and Page Down, die niet door de iPad worden ondersteund).

Dankzij het gebruik van VoiceOver is ook auditief scannen mogelijk. Elke icoon of functie wordt dan door VoiceOver voorgelezen.

SimplyWorks for iPad wordt gevoed door Li-ion batterij, die met behulp van de bijgeleverde usb-kabel kan worden opgeladen.

Technische gegevens
Afmetingen: 90 x 64 x 18 mm
Bereik: 20 m
Compatible met: iPad, iPad2, new iPad, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod Touch 3e en 4e generatie

Optie

Prijs

Toevoegen aan offerteaanvraag